Dolunay ve Kurt Adam!..

Beşiktaş mı? ‘Pili bitmiş’ söylemi ile bütünleşen o kadar çok oyuncusu var ki… Çoğunun gitmesi Beşiktaş’ın yararına, bir de yenilerini getirecek menajerlerle iş birlikçilerinin tabii ki!..

Beşiktaş’ın Trabzonspor karşısında aldığı yenilginin nedeni;
a)    Dolunay ile Kurt Adam mı? 
b)    19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı arifesinde takımın yaş ortalaması mı?
c)    Paralarını alamayan futbolcuların isteksiz oyunları mı?             
d)    Liverpool’un gözden çıkardığı kaleci Loris Karius’un her maç gol yeme alışkanlığı mı?
e)    Beşiktaşlı futbolcuların mücadeleyi on gün önce belleklerinde noktalamaları mı?
f)    Trabzonspor’un genç kalecisi Uğurcan Çakır’ın performansı mı?  
g)     Hepsi mi? 

Unutmadan Gökhan Gönül’ün yokluğunda Beşiktaş’ın aksayan sağ kanadını da eklemek gerek…
Dakika 88, Trabzon’da ev sahibi Trabzonspor 2, konuk Beşiktaş 1… Nedir bu dakikada dikkati çeken? Beşiktaş kalan kısa sürede en azından eşitliği sağlayacak golü bulabilmek için rakip kalenin önüne gitmeli ama öyle olmuyor. Atiba Hutchinson, Domagoj Vida ve  Nicolas Isimat Mirin üçlüsü topu ileri taşımak yerine sırayla geri oynuyorlar. Kaleci Loris Karius da geleni onlara gerisin geriye gönderiyor. Bunun ardında elbette ki fiziksel yorgunluk mevcut. Topla çıkar üzerine gelen rakibi aşarsın ama bunun için efor sarf etmen gerekli. Rakip takımın elemanları gencecik çocuklar, Beşiktaş’ın yaş ortalaması ise ortada…Bu yaş ortalaması sezon içinde mükemmele yakın maçlar oynadı da tek sorun Trabzon’da mı çıktı? Tabii ki hayır, sorun çoğu zaman hissediliyordu ama bir şekilde telafi ediliyordu. Artık ‘yama tutmaz’ oluverdi, Trabzonspor karşısında da takımın yaşı sırıtıverdi doğal olarak. Liverpool’un kalesini koruyan bir file bekçisi Loris Karius’un basit hatta çok basit hatalar yapması akla pek yatkın gelmiyordu. Ancak Trabzon deplasmanında yediği ilk gol kuşkuları, tereddütleri, soru işaretlerini ortadan kaldırdı...  

Trabzonspor’un genç oyuncusu Abdülkadir Ömür sağ kanattan geliyor ve Karius futbolcunun üzerine doğru hamle yapıyor. Abdülkadir’in orta yapacağını anlamak için futbol kahini olmaya gerek yok ki… Karius bu golde hata yapan tek kişi mi? Kesinlikle hayır zira geride kaleci de dahil tam 9 oyuncu mevcut. Ancak neredeyse tümü Filip Novak’ın attığı golü izlemekle yetindi. Ondan öncesinde de Trabzonspor bir başka genç yeteneği kalesini koruyan Uğurcan Çakır çıktı becerisiyle ön plana. İki mutlak gole (Karius’un rahatlıkla yiyeceği) olanak tanımadı üstüne üstlük sınırlı deneyimiyle…
Kagawa son ama akılcı vuran isim oldu Beşiktaş eşitliği yakaladı hem de hiç hak etmediği anlarda. Aynı Kagawa 3 dakika sonra ayağındaki topu kaptırınca da Trabzonspor Yusuf Yazıcı’nın golüyle bir kez daha öne geçti ve gecenin skoru belirlendi. Sadece skor mu? Beşiktaş ligi ikinci sırada bitirme, beraberinde de olası Şampiyonlar Ligi’ne gitme şansını yitirdi. ‘UEFA’nın vereceği ceza nedeniyle zaten Beşiktaş Avrupa’ya gidemeyecek’ iddiasının sahipleri belki de bunun için soğukkanlılıklarını korumaktalar, kim bilir! Trabzonspor hakkı olan yengiyi hakem kararlarından bağıntısız kazandı. Ve bu Trabzonspor alt yapıdan yetişen genç yetenekleri satmazsa gelecek sezon ligin en iddialı ekibi olur.
Beşiktaş mı? ‘Pili bitmiş’ söylemi ile bütünleşen o kadar çok oyuncusu var ki… Kim gider, kim kalır kestirmesi güç. Çoğunun gitmesi Beşiktaş’ın yararına, bir de yenilerini getirecek menajerlerle iş birlikçilerinin tabii ki!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Asena Özkan Arşivi