'Fikret Orman paralar nerede?'

Beşiktaşlılar için gecenin sevindirici yanı genç Güven Yalçın'ın gelecek için alternatif olması. Ya Beşiktaş'ın geleceği? İşte orası biraz karanlık!

Beşiktaş, Dolmabahçe'de Sivasspor'a 2-1 yenilmiş tribündeki yandaş grubunun tezahüratı, 'Fikret Orman paralar nerede?' Toplum olarak okumayı sevmeyiz... Oysa ki Beşiktaşlılar, Football Leaks belgelerine bir göz atsalar, paraların nereye gittiğini kolayca algılayacaklar.  Portekizli menajer Jorge Mendes ile Türkiye'deki temsilcisi Ahmet Bulut ve kimlikleri belli kişilerin oluşturduğu 'Bermuda Şeytan Üçgeni'nin sırrını hiç zorlanmadan 'şıp' diye çözecekler! Beşiktaş'a gönül veren kongre üyelerinin seçimi bir değil, birkaç kez Fikret Orman yönünde oldu. Bu nedenle de sorunu onlar çözmek zorunda. Sadece halklar değil kulüpler de hak ettikleri şekilde yönetilir!

Karşılaşmanın bitiminde sosyal medyadaki trajikomik paylaşım Beşiktaş'ın durumunu net şekilde özetlemiş: '13 puanlı Fenerbahçe düşme hattında da 18 puanlı Beşiktaş, Alo 110 itfaiye hattında mı?'

Ve tabii sahadaki futbol... Sivasspor ileri uç elemanları beceri noksanlığı yaşamasalar konup ekip İstanbul'da tarihî fark yakalardı. Beşiktaş'ın nesi var? Transfer taksitlerini, maaşlarını alamayan iki düzine oyuncusu, 3 aydan bu yana maaşlarının ödenmesini bekleyen çalışanları ve bol miktarda borcu dışında pek bir şeyi olduğunu söylemek olası değil. Kazanma hırsı, takım ruhu, disiplin ise Heybeli'de mehtaba çıkmış. Teknik direktörün durumu da Yahya Kemal Beyatlı'nın mısraları ile örtüşüyor: 'Artık demir almak günü gelmişse zamandan, Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan. Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol...'

Beşiktaş'a yaşattığı iki şampiyonluk sonrası yere göre sığdırılamayan Şenol Güneş kariyerinin değil ama Beşiktaş'taki yolculuğunun sonuna geldi gibi gözüküyor. Elbette ki kazanılan şampiyonluklardaki emeği inkâr edilemez lakin o dönemdeki mevcut kadro rakiplerin oldukça üzerinde standartta sahipti. Bu; Formula 1'de Mercedes ile İngiliz pilotu Lewis Hamilton'ın sürekli kazanması gibi... En iyi araca sahipsen sıradan pilotla da kazanırsın. Maharet ise sıradan aracı kullanan pilot ile kazanabilmek. Ancak Mercedes en iyi araca sahip çünkü bütçesinin limiti yok.  

Ya üstün yeteneklere sahip olmayan futbolcularla 'takım' oluşturur başarıyı yakalarsın ya da kadronda farklı meziyetlere sahip bir-iki oyuncuyla hedefe doğru ilerlersin. Bir diğer alternatif ise sıradan futbolcuları eğiterek, gelişimlerine katkı sağlayarak başarıya gitmektir, ki bu emek ister, zaman ister ve de özveri ister! Şenol Güneş hangi yolu seçti? Eldeki en iyilerle başarılı sonuçlar almayı. En kötüye de sürekli forma vermeyi!

En kötü demişken önce kendi kalesini gönderdiği top ardından da rakibine kaptırdığı topla gole neden olan Oğuzhan Özyakup'u yermiyoruz. Biz zaten onun, bireysel beceresini uzun süre önce rafa kaldırdığının farkındayız, Gülhane Parkı'nda olansa Şenol Güneş! Ancak Oğuzhan Özyakup'a yılda 2.5 milyon Euro ödenecek olmasının nedenini ise hep merak etmeyi devam edeceğiz!

Ricardo Quaresma'nın durumu da 'Her külfetin bir nimeti, her nimetin de bir külfeti vardır' özdeyişi ile birebir örtüşmeye başladı. Yanıtını arayan soru, Portekizlinin külfeti mi, nimeti mi ağır basıyor? Beşiktaşlılar için gecenin sevindirici yanı genç Güven Yalçın'ın gelecek için alternatif olması. Ya Beşiktaş'ın geleceği? İşte orası biraz karanlık! Fikret Orman ne demişti? "Motivasyonum düşerse Beşiktaş çöker." Hiç kimse de sormamıştı; Sen kimsin, bunu söylemeye nasıl cüret edersin, kendini kulübün sahibi mi sanıyorsun? Beşiktaş'ın çöküşü Fikret Orman'ın motivasyonuna endeksliyse vay Kartal'ın başına gelenler!..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi