Rize'ye 7 gol, emekçilere 5!..

Beşiktaş güzel oynadı, ancak Rizespor da yediği 7 gole karşın ezilmedi, altını özenle çizmeli.

'7' Beşiktaş'ın Rizespor attığı gol sayısı, '5' Beşiktaş'taki emekçilerin alamadıkları toplam maaşların tutarı, '2' ise hem Karadeniz'de yenilen gol sayısı, hem de bir yönetim kurulu üyesinin kulübe kestiği 'hukuksal işlem' faturasının tutarı!.. Bu aralar Beşiktaş yönetiminin rakamlarla pek arası yok. Borç tutarını telaffuz edenin sesini kısmak için kongre üyeliği masaya yatırılıyor, sonunda da bir şekilde ceza veriliyor. Alamadığı maaşlarını isteyen futbolcular kadro dışı bırakılmakla tehdit ediliyor. 'Bu borç nasıl ödenecek?' sorusunu soranın suratınaysa ters ters bakılıyor!

Karadeniz'de gayet keyifli bir maç izledik. Ev sahibi Rizespor da, konuk Beşiktaş da futbolu çirkinleştirmedikleri gibi 'iyi oynayan kazansın' mantığı ile mücadele etti sahada. Her iki ekip de savunma yerine hücum futbolunu benimseyince futbol tutkunları heyecan dolu bir pazartesi gecesi yaşadılar. Beşiktaş'ın erken bulduğu goller siyah-beyazlı futbolcuları rahatlattı bu da sahadaki oyunlarına yansıdı doğal olarak. Rizezpor skoru 2-1 yaptığında 'acaba' dedirtti ama ileri uç elemanlarının tutarsızlıkları eşitlik şansını aldı götürdü, sonrasında da zaten Beşiktaş'ın golleri art arda geldi. Beşiktaş'ta adından övgüyle söz edilmesi gereken öncelikle isim attıkları ve attırdıklarıyla elbette ki Adem Ljajic... Ne var ki herkes Sırp futbolcuyu göklere çıkarırsa 5 aydan bu yana maaş almadan çalışan emekçileri kim alkışlayacak? Beşiktaş'ın Rize deplasmanından 7-2'lik yengiyle dönmesi, 5 aydır evinin kirasını ödeyemeyen, okula giden çocuğuna harçlık veremeyen, eşine mutfak alışverişi için bütçe ayıramayan Beşiktaş çalışanı için ne ihtiva eder ya da ediyor? Beşiktaş'ı bu duruma getiren yönetici taifesi kameraların karşısına geçer 32 dişini göstererek sırıtır ve gece noktalanır. Beşiktaş'ta 'bıçak kemiğe dayandı' söylemi mevcut uzun süredir. Hem futbolcusu, hem kulüp çalışanı, hem de teknik kadro için... Aylardır parasını alamayan futbolcusunu da, emekçisini de kutlamak gerekli. Sadece Rizespor'u evinde 7-2 yendikleri için değil hiçbir sorun çıkarmadan mücadele etmeleri övgüye değer de ondan. Üstüne üstlük "İnsanlar cep telefonu paralarını, kira paralarını, çocuklarının okul paralarını ödeyemezken, oyuncuların paraları niye ödenmiyor diye bana soruyor" açıklaması yapan bir kulüp başkanı görevdeyken...

Bu yengide bir de Şenol Güneş gerçeği mevcut. Hani bir kısım Beşiktaş yandaşının yuhaladığı teknik direktör Şenol Güneş! Yaşam böyle bir şey, Şenol Güneş'i savunmak bana kaldıysa!.. Aklıma ne Şenol Güneş'i yerenlere 'edepsizler' diyeceğim gelirdi ne de Alamancı genç çocuk Güven Yalçın'ın sonradan girdiği maçta 3 gol atacağı. Heyecandan ayağı titreyen Güven Yalçın sorunu aşmış elbette ki Şenol Güneş'in desteği ile. Beşiktaş güzel oynadı, ancak Rizespor da yediği 7 gole karşın ezilmedi, altını özenle çizmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi