Kandil’e sandık kurdunuz da bizim mi haberimiz yok!

Soylu’nun dediği gibi yurt içinde 750 kişi kaldığına ve onların da yeri bilindiğine göre CHP hangi PKK’lılardan oy istiyor?

"Sizin milletvekiliniz PKK’dan oy istedi" diyor kanaat önderi kisvesiyle televizyona çıkan isim. "PKK oy mu kullanıyor" yanıtını alınca bu kez onun yanında oturandan ses geliyor:

"Sempatizanlardan istemiştir."

Dünkü yandaş gazetelerin birinci sayfasında CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun fotoğrafıyla aynı yalan devam ediyor:

"CHP, PKK’dan oy istedi."

Habere göre CHP’nin Köln’de yaptığı bir toplantıda konuşan Aysu Bankoğlu, "Biz o kardeşlerimizin oyuna talibiz" demiş. Ardından da "PKK’lidirler, zillet ittifakı üyesidirler hiç farketmez" demiş.

Demiş, demiş de bakalım öyle mi demiş.

Yanılmadınız. Halk TV’de yayınlanan programın sunucusu ironik bir soru yöneltiyor Bankoğlu’na:

"Aysu Hanım, Bartın’da PKK ile mi propaganda yapıyorsunuz?"

Bankoğlu, "Biz Bartın’da PKK’lıları görmedik" diyor ve devam ediyor.

"HDP-PKK ilişkisi, sağ-sol ikilemi, beka problemleri genel seçim havasına sokma çabaları… Ben size kimin oyuna talip olduğumuzu anlatayım önce."

CHP olarak bugüne dek emeklilerin, asgari ücretlilerin, emeklilikte yaşa takılanların, taşeronda kadro isteyen işçilerin haklarını savunduklarını anlatıyor Bankoğlu ve "31 Mart’a giderken de biz bu kardeşlerimizin oyuna talibiz" diye devam ediyor.

Ve ardından kinayeli bir ironi yapıyor:

"PKK’lidirler, zillet ittifakı üyesidirler hiç farketmez. Biz kimin hakkını savunduysak, kimin yanında yer aldıysak hepsi bellidir, bizim ilkelerimiz bellidir."

Bu ironiyi anladılar elbette hem de çok iyi anladılar ama işlerine gelmedi. Oysa hem televizyonlarda, hem gazetelerinde, hem miting alanlarında tüm kademeleriyle saldırıyorlar muhalefete. Ana argümanları da "Millet ittifakının Pensilvanya ve Kandil ile iş birliği yaptığı", "CHP’nin PKK ile kol kola yürüdüğü".

Ama bir yandan da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "PKK’nin bitirildiğini, şah damarını kestiklerini" sayılarla anlatıyor.

Mesela Ağustos 2018’de konuşuyor Soylu:

"Şu anda yurt içinde 790 civarında terörist var. Bu, son yılların en düşük rakamıdır. Kimin nerede, hangi grubun içinde olduğunu biliyoruz."

Mart 2019’da konuşuyor. Daha detaylı rakamlarla:

"2017 ve 2018 yıllarında toplam 294 kişi PKK’ya katılmış. Teslim olanların sayısı ise 2017 ve 2018 yıllarında toplam 800 kişi. Bu teslim olan 800 kişinin de 350 kişisini aileleriyle konuşarak ikna yöntemiyle getirdik. 2019 için teslim olan PKK’lı sayısı 42. Bunların 27’sini ikna ederek getirmişiz. Ellerinde olanı dahi koruyamıyorlar, 700 kişi kaldı dağ kadrolarında. Bu hali sağlayan verdiğimiz mücadelenin büyüklüğüdür. Biz terörle sadece kolluk mücadelesi veriyor değiliz, stratejiyi değiştirdik. Terörizmle de mücadele ediyoruz."

Soylu’nun hesabına göre Kandil’de 700 kişi kalmış, Türkiye’de ise 750 civarında (teslim olduğunu söylediği 42 kişiyi düşersek). Onların da zaten nerede oldukları biliniyormuş.

Eee peki Bankoğlu, hangi PKK’lılardan oy istemiş?

Kandil’dekiler oy kullanamayacağına, yurt içindekiler de hem 750 kişi hem de yerleri bilindiğine göre...

Aynı Soylu dün de "PKK’nın şah damarını kestiklerini" söylüyordu. Peşinden de "PKK’lıların CHP’nin ilçe belediye meclis üyesi listelerinde yer aldığını" iddia ediyordu.

Hangisine inanalım?

PKK bittiyse eğer CHP hangi PKK’lılardan oy istiyor? Üstelik olmayan PKK’lılar nasıl gelip de CHP listelerinden aday oluyor? Yok durum öyle değilse de Soylu’nun övündüğü gibi bir "terörle mücadele başarısı"ndan söz etmek imkânsız.

Anlayacağınız Soylu ya kandırıyor, ya kandırıyor!..

Niye bir İçişleri Bakanı, bir ülke halkını "Size yaklaşan bir tehlikeyi söylemek boynumun borcudur. Önümüzdeki seçimler güvenlik açısından Türkiye’yi yarın öbür gün başka bir boyuta taşıyabilecektir" diye korkutup, tehdit etsin ki?

Yoksa Soylu, Kandil’e seçim sandığı kurdu da bizim mi haberimiz yok…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi