Fenerbahçelinin yoğun mesai günü…

Fenerbahçeliliğin yoğun mesai gerektirdiği gündü…

Sarı Lacivertliler güne erkek basket takımın sürpriz sayılabilecek yenilgisiyle başladılar. Ardından bayan basket takımı ligde finale kalırken erkek voleybol takımı şampiyon oldu…

Tüm branşlarda Fenerbahçe şampiyonluk kovalarken futbol takımı da Kasımpaşa’yı yenerek ‘küme düşme’ muhabbetine nokta koydu!

7.5 ay sonra Kadıköy dışında, sezonun ikinci deplasman galibiyetinin alınması da gecenin ilginç notlarından biri oldu.

Kulüp olarak birçok branşta şampiyonluk kovalanırken lokomotif olarak gösterilen futbol takımının görüntüsü üzerinde konuşulacak çok şey var… Zaten sezon başından beri de herkes görüşlerini ortaya koyuyor.

Kasımpaşa sezonun vasat takımlarından biri oldu. Fenerbahçe de böyle bir rakip karşısında, Harun’un ikramına karşın 3 puana oldukça rahat ulaştı…

Ancak sergilenen oyun ve alınan skor Ersun Yanal’a yazar. Nedeni ise tarihin en kötü kadrosunda nihayet Valbuena ve Jailson’a onbirde yer vermesi. Bu doğrultuda geçmişteki bir çok kayıp da doğal olarak Ersun hocaya yazar!

Bu denli vasıfsız oyuncu varken bu ikiliyi neden oynatmadığı sürekli akıllarda soru işaretiydi. Karşılaşmaya bakıyoruz… Ofansif her pozisyonda oyunda kaldığı sürece sürekli Valbuena vardı. Fransız oyuncu istekli ve top hakimiyeti olan bir oyuncu. Böyle olunca da bu takımı bile sürüklemeyi başarıyor.

Geçmişte çok maçta Ersun hoca tercihini Valbuena’dan yana kullanmamıştı. Aksine bir türlü kendini bulamayan Ayew, Tolgay, Moses gibi isimlerdeki ısrarı saç baş yoldurmuştu. Alınan kötü sonuçlar sonrası düşme sınırında dolaşılırken final olabilecek bir maçta doğru tercihi takımını ve kendisini hayata bağladı…

Fenerbahçeli uzun aradansonra rahat bir maç izlerken geceye bir de VAR kararları damga vurdu… Yetkili değilim, kuralları tam olarak bildiğimi söyleyemem ama bu kadar oyunun durması, her kararın VAR sonrası verilmesi ve karşılaşmanın 2 devrede bazında 15 dakikadan fazla uzaması bana pek de normal gelmedi. UEFA ve FIFA’dan Türkiye’ye VAR kurallarının uygulanmasıyla ilgili çeşitli uyarılar geldiğini duymuştum. Bu kadar VAR ile karar verilmesi doğru mu bilemiyorum ama futbolcu attığı gole 3 -4 dakika sonra sevinir hale geldi.

Fenerbahçe’nin geriye 3 maçı kaldı. Haftaya Akhisar karşısında Kadıköy’de alınacak galibiyet matematiksel olarak da sezonun kapanmasını sağlayabilir.

Sonrasında gözler yeni sezon planlamasına çevrilecek. ‘Fener Ol’ kampanyasına yoğunlaşmış gözüken yönetimin mutlaka bu planlamayla da ilgili çalışmalar yaptığını düşünüyorum. Bu kadro teknik heyetiyle beraber en ince şekilde incelenip yeni sezon çalışmaları erkenden başlamalı. Aksi takdirde bu enkaz kadrodan, sıradan birkaç değişiklik sonrası yeni sezonda başarı beklemek hayal sınırlarını zorlayabilir…

Herkes Kasımpaşa değil…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi