Mustafa Sağlamer

Mustafa Sağlamer

Milyonların var da iki diş sarımsak mı alamıyorsun?

Bilmeyen ev erkeklerine terbiye tarifi veriyorum: İki kaşık yoğurt, miktar-ı kâfi pul ya da toz biber, iki diş sarımsak...

GS Başkanı Mustafendi, Federasyon'un, salı günü başlayıp çarşamba günü biten Schalke maçı öncesi sahada kepazelik edenleri ceza kuruluna sevk etmesine pek kızmış. Tamamını hatırlatıp sinirlerinizi zıplatmayayım. 

Sadece şu bölüme bakar mısınız:

"Amaç ne? Türk insanının (sanki Türk hayvanı varmış gibi) bu soruyu sormasını bekliyorum... İnsanı hayvandan ayıran en önemli unsur edeptir, bu yaptığınız yanlıştır. Bu yanlıştan dönün. İnanıyorum ki tahkimde birkaç iyi insan vardır. Ben bunda iyi niyet görmüyorum..."

Hadi devamını da verelim:

"Federasyon bizim federasyonumuz. İçinde iyi niyetliler, kötü niyetliler vardır. Ama atılan adımlara dikkat edelim. Galatasaray bu toplumun büyük bir parçasıdır. Siz bölücülüğe, ayrımcılığa yol açmış olursunuz. Sosyolojik olarak da büyük bir ateşle oynarsınız. İnsanları birbirine düşman etmeyelim..."

Yok ya... Sen bu lafları rte'ye et de delikanlı desinler. 

Yani dördüncü dakikada Muslera rakibi takip ederken kaleyi kimsenin doldurmaya gerek duymayıp golün gelme nedeni, Federasyon'un ihaneti mi?

Daha düne kadar kevser suresini, muhtelif ayet-i kerimeyi okuyordun da birdenbire ne oldu da ahiretten dünyaya döndün?..

Neyse canım; palavracının edebiyatını bırakıp maça dönelim...

Fatih Bey dışında takımı çaycı Ahmet bile yönetse, ilkyarı bundan farklı olmazdı...

İkinci yarının 13. dakikası, bu görüşümüzün sağlamasıydı: 2-0...

Bu da TFF'nin hatasıydı. Öyle mi Mustafendi?..

Bu hakem "hakimdi" dersen, ayetlerden biri seni çarpar haaa. Aman ha... Ömrühayatımda bu İskoç hakem kadar iyisini görmedim...

Velhasılı kelam, Schalke anasının aksütü gibi helal bi maçı alıp gitti.

Mustafendi; sorumlu Federasyon, değil mi?

Peki.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Mustafa Sağlamer Arşivi