Herkes cennete gidecek!

Cehennemi bu dünyada yaşayanlar için hep söylenir ya, 'Onlar doğrudan cennete gidecekler' diye... Sadece AKP'ye oy verecek olanlar değil, hiç oy vermemişler de aynı kaderi paylaşıyorlar.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Şanlıurfa milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, 3 Mart 2019 günü Urfa'da seçmenlerine hitaben yaptığı konuşmada Anayasal laiklik ilkesi çerçevesinde şöyle dedi:

-Allah sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor. Bu emir hepimiz için geçerli. Allah'ın karşısına çıktığınız zaman emaneti bize verdiğinizden dolayı size hesap sorulmayacak!

Gülpınar "emanetin" ne olduğunu izah etmiyor. Seçmenleri de "emaneti ne yapacaksın babo?" diye sormuyorlar. Onun için laiklik ilkesi zedelenmiyor. Zaten hazret Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı. Memleketi AB'ye sokacak.

Eğer "bu kafayla mı, AB'ye sokacaksın bizi" diye sorulursa belki onu da izah edecek:

-Sokarım AB'ye!..

Olabilir hatta bir numara da bol gelebilir. Vakti zamanında 12 Eylül askerî darbesinin lideri Kenan Evren söylemişti:

-Demokrasi bize bir numara bol geliyor!

Bu coğrafyada demokrasi böyledir; birine dar gelen öbürüne bol gelebilir.

***

Seçmenleriyle cennet arasında doğrudan bağ kuran başka laiklik yanlısı milletvekilleri de var. AKP Sivas milletvekili İsmet Yılmaz, 27 Ocak 2019 günü Sivas'ta "Cennet opsiyonlu" bir konuşma yaptı. Haliyle "yanlış" anlaşıldı. Neyse ki hemen düzeltti:

-Benim cümlemde adayımız Hilmi Bilgin'e oy veren cennet beratı alır diye bir ifade yoktur.

Okuyunca görüyorsunuz ki "hakketten" de öyle... Eski bakan şöyle dediğini ifade ediyor:

-Ruz-i mahşerde beratlarınızdan bir berat da (partimizin adayına verdiğiniz oy) olacaktır!..

Vaadin içinde cennet yok, mahşer yeri var.

Milletimiz öbür dünyayı çok düşünüyor, cennete gitmeyi çok seviyor. Eli ayağı tutarken bunu garanti altına almayı da çok arzuluyor.

2012 yılının 5 Mart tarihinde Antalya mahreçli haber Vatan gazetesinde şu başlıkla okurlara takdim ediliyordu:

"Cennetten arsa sattılar 6 milyon vurdular!"

Antalya polisi bir hâkim ve bir doktorun dolandırıldıkları yolunda başvuruları üzerine harekete geçip, peşin para ile cennet pazarlayan çeteyi yakalıyor.

Görüldüğü gibi Türk polisi şikâyet olduğunda cennet satanları anında yakalıyor. Peki şikâyet olmazsa? O zaman demokrasi olur.

Nasıl demokrasi?

Öyle başa böyle demokrasi!

***

Şimdi biraz iddialı olarak öngörüde bulunmak istiyorum. Çok sağlam verilere sahip oldum. Önceki gece rüyamda Hasan Pulur Abimi gördüm. O anlattı, ben aranızda olsam böyle yazardım dedi.

Hasan Abim "AKP sayesinde hepiniz cennete geleceksiniz" diye müjde verdi. Elinde sağlam kanıtları vardı.

2016 yılı Çocuk İstismarı Raporu'na göre bu alanda son 10 yılda yüzde 700 artış meydana geldi. Son on yılda 300 bin istismar vakası kamuoyuna yansıdı.

CHP'li Necati Tığlı'nın hazırladığı Türkiye'de Kadın Cinayetleri Raporu'na göre son 14 yılda kadın cinayetleri 4 kat arttı. 2016-2018 arasında ise en az 1021 kadın öldürüldü.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, (2018 yılı baz alındığında) son 16 yılda yaşanan iş cinayetleriyle ilgili bir rapor hazırladı. Rapora göre son 16 yılda 21 bin 208 işçi hayatını kaybetti.

Hasan Pulur Abim bizim yaşadığımız coğrafyanın bir yeryüzü cehenneminden farksız olduğunu vurguladı. Özellikle de çocuklar, kadınlar ve gençler açısından...

Cehennemi bu dünyada yaşayanlar için hep söylenir ya, "Onlar doğrudan cennete gidecekler" diye...

Sadece AKP'ye oy verecek olanlar değil, hiç oy vermemişler de aynı kaderi paylaşıyorlar. 2000'li yılların tamamını bu topraklarda yaşadıkları herkesçe biliniyor:

-AKP sayesinde cennetin kapıları açılmış bulunuyor!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi