AKP daha ne kadar kaçacak?

Peki Fethullah Gülen ile boy boy fotoğraf çektirenler kimler? Dün bu soruyu CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba sordu.

Bütçe maratonu bugün sona eriyor; 20 gün Plan Bütçe Komisyonu'nda, 12 gün de Meclis Genel Kurulu'nda süren görüşmeler boyunca Cumhurbaşkanlığı'nın hazırlayıp TBMM Başkanlığı'na sunduğu 2019 Merkezi Bütçe Kanun Teklifi'nin virgülünde dahi değişiklik yapılmadı. 

Geriye bol tartışma, kavga, gürültü kaldı... 

Zaman zaman çok sert tartışmaların yaşandığı bütçe görüşmelerinde AKP tüm sert eleştirileri, hatiplere yönelik "FETÖ ağzıyla konuşma" uyarısıyla göğüsledi. 

İronik bir tepki. 

Zira AKP'nin bütçe görüşmelerine bakılırsa Gezi de FETÖ'nün işi, bir zamanlar "Biz bu davanın savcısıyız" dedikleri Ergenekon, Balyoz davaları da FETÖ'nün işi, tüm muhalifler de FETÖ'cü. Peki Fethullah Gülen ile boy boy fotoğraf çektirenler kimler? 

Dün bu soruyu CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba sordu: 

"Burada FETÖ'yle resim çektirmeyen, eteğinden tutmayan bir tane AKP'li var mı? Var mı bir tane? Var mı?"

AKP sıralarından yanıt: VAR! 

Hafızalarımız taze... 

Daha dün KHK'lı doktorlara çalışma yasağı getiren teklifi hazırlayan AKP'li milletvekillerinden İsmail Tamer'in FETÖ ile çekilen resimlerini ARTI TV canlı yayınında göstermişti. 

Sadece o mu? 

Siirt Milletvekili Osman Ören, Aksaray Milletvekili İlknur İncesöz, İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, Burdur Milletvekili Bayram Özçelik... Liste uzadıkça uzuyor. 

Sadece Meclis'te değil, bürokraside de aynı uzun liste var. Veli Ağbaba, AKP'li milletvekillerine Şaban Dişli'yi hatırlatıyor: "Fakir fukara Bank Asya'nın önünden geçti diye meslekten atıyorsunuz, sizin Genel Başkan Yardımcınızın kardeşi bu Meclis'i bombalıyor, onu ne yapıyorsunuz, büyükelçi yapıyorsunuz." 

AKP'ye göre de CHP'de Fethullah Gülen'le fotoğraf çektiren milletvekili var. İddianın sahibi de AKP Milletvekili Salih Cora. 

Cora'nın iddialarını da, CHP'nin iddialarını da sağlam şekilde ortaya koyacak tek bir mekanizma var, o da araştırma önergesinin kabulü. Malum 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne muhalefet partilerinin darbenin siyasi ayağının araştırılmasına ilişkin verdikleri tüm önergeler reddedildi.  

Muhalefet bütçe görüşmeleri boyunca AKP'ye bir kez daha araştırma komisyonu kurulmasını teklif etti. Top artık AKP'de, Veli Ağbaba'nın deyişiyle "Hodri Meydan!"

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi