Son iddia: Hafize Gaye Erkan, Kavcıoğlu'nu bir kez daha koltuğundan edecek

Son iddia: Hafize Gaye Erkan, Kavcıoğlu'nu bir kez daha koltuğundan edecek
Hükümetin davetiyle ABD'den gelerek Merkez Bankası Başkanlığı'na atanan ancak bu görevde 8 ay kalabilen Hafize Gaye Erkan'la ilgili yeni bir iddia gündeme geldi. Erkan'ın Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı olarak atanacağı öne sürüldü

Artı Gerçek - Ekonomi yönetiminde zincirleme bazı değişikliklerin olacağı öne sürüldü. İddiaya göre, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) Başkanı Şahap Kavcıoğlu görevden alınacak ve yerine Hafize Gaye Erkan atanacak.

Gerçek Gündem'de yer verilen iddiaya göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ikna ettiği ve haziran ayı başında Hafize Gaye Erkan'ın BDDK Başkanı olarak atanacağı öne sürülüyor.

İKİ KAMU BANKASI GENEL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINACAK İDDİASI

İki kamu bankasının genel müdürünün görevden alınacağı iddiası da kulislerde konuşuluyor.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın Genel Kurulları 06 Haziran 2024 Perşembe günü saat 10:00’da yapılacak. Bu genel kurullarda Yönetim ve Denetim Kurulları üyelerinin seçimi de yapılacak.

Hafize Gaye Erkan'ın ilk olarak kamu bankaları yönetiminde bir değişikliğe gideceği ileri sürülüyor. Kulislerde iki kamu bankasının genel müdürünün de görevden alınacağı iddiası konuşuluyor. VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih'in görevden alınacağı iddialar arasında.

ERKAN, KAVCIOĞLU'NU BİR KEZ DAHA KOLTUĞUNDAN ETMİŞ OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023'te yeniden cumhurbaşkanı seçilmesinden hemen sonra ABD'den gelen Hafize Gaye Erkan., Şahap Kavcıoğlu'nun yerine Merkez Bankası Başkanı olarak atanmıştı. Son iddianın gerçekleşmesi halinde Erkan bu kez Kavcıoğlu'nu BDDK koltuğundan etmiş olacak.

Hafize Gaye Erkan, 8 Haziran 2023'te Merkez Bankası Başkanı olarak atanmıştı. Türkiye'nin ilk kadın Merkez Bankası Başkanı Erkan bu görevde 8 ay kalabilmiş ve 2 Şubat 2024'te istifa etmek zorunda kalmıştı.

Öne Çıkanlar