2018 İfade Özgürlüğü Ödülü gazeteci Erol Önderoğlu'nun

2018 İfade Özgürlüğü Ödülü gazeteci Erol Önderoğlu'nun
Roosevelt Vakfı 2018 İfade Özgürlüğü Ödülü'nü, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye temsilcisi Erol Önderoğlu'na verdi

HABER MERKEZİ - Hollanda merkezli Roosevelt Vakfı, 2018 İfade Özgürlüğü Ödülü'nü, Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye temsilcisi, gazeteci Erol Önderoğlu'na verdi.

Özgür Gündem gazetesinin 'Nöbetçi Eş Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katıldığı gerekçesiyle hakkında soruşturma açılan ve 20 Haziran 2016'da tutuklanan Erol Önderoğlu 30 Haziran'da tahliye edilmişti.

RSF'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi: "Merkezi Hollanda’da bulunan Roosevelt Vakfı, 2018 İfade Özgürlüğü Ödülü'ne RSF Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu'nu değer gördü. Ödül mayısta düzenlenecek bir törenle verilecek." 

 

Ödül için Twitter hesabından teşekkür eden Önderoğlu, "Ödüle değer gördükleri için Roosevelt Vakfı’na müteşekkirim! Ödülün, Türkiye’de, çoğulcu toplum ve basın özgürlüğüne özlem duyanların mücadelesinin ve maruz kaldıklarının daha iyi görülmesine hizmet etmesini dilerim. İç ısıtan kutlama mesajlarınız için çok teşekkürler" dedi.

 

Öne Çıkanlar