'2018 ilkbaharında erken seçim'

'2018 ilkbaharında erken seçim'
Ahmet Takan, kabinede 'FETÖ'cü bakanlara dokunulmadığını savundu ve 'FETÖ' ile barışma arayışı sinyali verdi.

HABER MERKEZİ- Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, koltukları alınan 6 bakanın ortak özelliklerinin biri hariç hiçbirinin 'FETÖ' ile uzaktan yakından ilgisi olmaması olduğunu söyledi. 'İsimlendirme yapmayacağım' diyen Takan, "Çünkü out olan o Bakan'a kendi partisi içinde "FETÖ"cü deniyor. İçerde kalan 6-7 Bakan'a da..." diye yazdı.

Erdoğan'ın yaptığı son revizyon ile partisini ve Meclis grubunu tuttuğunu "FETÖ"cü Bakanlara ise dokunmadığını dokunmadığını savunan Takan, kabinedeki en önemli değişimin ise Abdülhamit Gül'ün Adalet Bakanlığı'na getirilmesi olduğunu ifade etti.

Gül'ün Berat Albayrak'ın 'en has' arkadaşlarından olduğunu ve uzun süredir "içeride ve dışarıda çok sıkıştık. Barışmamız lazım" dediğini aktaran Takan, 'Bo-şa-na-mı-yor-lar!...' başlıklı yazısında şunları yazdı:

"Kabine de belki de en önemli değişiklik Adalet Bakanlığı'na getirilen yeni isimdi. Ahmet Davutoğlu'nun Başbakanlıktan azledilme sürecinde kilit rol oynayan ve damat Berat Albayrak'ın en has arkadaşlarından AKP Genel Sekreteri Abdulhamit Gül. 

Abdulhamit Gül'ün Adalet Bakanlığına getirilmesi gerçekten çok önemli. Çünkü, uzun süredir adı geçiyordu. AKP kulislerinde son günlerde Gül'ün "İçeride ve dışarıda çok sıkıştık. Barışmamız lazım..." şeklindeki sohbet konuşmaları ayyuka çıkmıştı. R.Erdoğan, kabineye yeni kattığı bazı isimler, Milli Görüş makyajını biraz daha arttırdı. Nasıl bir denge ama!..

Mevcut "FETÖ"cülerin yanına Milli Görüşçüler... AKP içinde "FETÖ" gerçeklerini haykıran ve bunları yüksek sesle dile getiren Saadet Partisi tabanına ustaca  bir operasyon...

Fikri Işık'ın yerine, Milli Savunma Bakanlığına, çok sert kişiliği ve militanca Erdoğan bağlılığı ile bilinen Nurettin Canikli'nin getirilmesine ne dersiniz?.. Müsaade buyurun bunu da ben söyleyeyim. Askere tavır daha da ağır bir şekilde devam edecek.

Kabinde değişikliğinin ardından önümüzdeki süreçte ne var?.. Saray kaynaklarına göre;

1-orta vadede AKP Genel merkezinde vitrin yenilenmesi.

2-2018 ilkbaharında erken seçim."

1 ve 2'nci maddeler arasında sonbaharda Meclis başkanlığı seçimi var ama saray kaynakları, Erdoğan'ın ısrarla İsmail Kahraman'ın görevine devam etmesini istediğini söylüyor. Kahraman'ın ise sağlık sebeplerinden dolayı pek hevesli görülmediğini kaydediyorlar. Yani orada top ortada...

Saray anketlerinde bile saklanamayan yeni parti gerçeği için R. Erdoğan çok önemli bir hamle yaptı. Devamının geleceğinden emin olun. Siz bu satırlara bakıp "belki de oyalama hamlesi", "yeni hedefe tren hamlesi" (!) gibi derin analizlerde yapabilirsiniz.

"Ağzının içinde geveleyip durma. Nedir bu barış falan" diye sual ederseniz... Ben maymuncukları verdim. Kilitleri siz açın. Yazarken, çektiğim sigara dumanların etkisinden midir, nedir?.. Katolik nikahı bunun adı; BO-ŞA-NA-MAZ-LAR!.."

Öne Çıkanlar