1 milyona yakın Brexit karşıtı yürüdü

1 milyona yakın Brexit karşıtı yürüdü
İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılma kararı için yeni referandum talep eden yüz binlerce kişi Londra'da bir araya geldi.

İngiltere'nin AB üyeliğinden ayrılma sürecinin siyasi bir krize dönüşmesi sonrası yeni referandum talep eden yüz binlerce kişi, başkent Londra'daki yürüyüşte bir araya geldi.

"Halka Bırakın" isimli kampanya için bir araya gelen kalabalıklar, Parlamento önünde bitecek bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Organizatörler, İngiltere tarihindeki en büyük protesto olarak tanımladıkları yürüyüşe, 1 milyona yakın katılım gerçekleştiğini ve sayının tüm beklentilerin üzerine çıktığını açıkladı.

Londra'daki Hyde Park'tan başlayan yürüyüşte ağırlıklı olarak Avrupa Birliği bayrakları dikkat çekti. Yürüyüşe katılan yüz binler, bando ekipleri, düdükler ve tezahuratlarla ilerlerken, slogan olarak da "halk oyu istiyoruz" öne çıktı.

Londra'nın Belediye Başkanı Sadık Khan da Twitter hesabı üzerinden bir yürüyüşe ait bir video ile şu mesajı paylaştı: "Bugün şehrimizden ve ülke genelinden binlerce kişi, şu net mesajı vermek için bir araya geldi: Artık yeter, İngiltere halkının, Brexit konusunda son sözü söyleme vakti geldi".

Brexit'in iptal edilmesi için İngiltere Parlamentosu'nun internet sitesi üzerinden başlatılan imza kampanyasına da 4.5 milyona yakın insan imza atmıştı. (Kaynak: BBC) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar