Van Tiyatro Festivali sürüyor

Van Tiyatro Festivali sürüyor
'Bir hayal, bir oyun ve özgürlük' sloganıyla başlayan 1’inci Van Tiyatro Festivali, Moliere'in 'Tartuffe' oyunu ve Kürtçe sahnelenen 'Kiraciyê Nu' oyunları ile devam etti.

"Bir hayal, bir oyun ve özgürlük" sloganıyla başlayan 1’inci Van Tiyatro Festivali, Mencel Tiyatro Sahnesi’nde sahnelenen Moliere'in 'Tartuffe' oyunu ve Kürtçe sahnelenen Kiraciyê Nu" oyunları ile devam etti.

Mezopotamya Haber Ajansı'nın haberine göre, 1’inci Van Tiyatro Festivali yoğun ilgiyle karşılandı. Bir burjuvanın evine kapağı atmış, dindar görünüşlü bir sahtekarın hikayesinin anlatıldığı 'Tartuffe' tiyatro severlerce ilgiyle izlendi. Oyunu Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları sahneledi.

Festivalde oynanan ve yoğun ilgiye mazhar olan ikinci oyun ise Tiyatro Yekta Hêvî tarafından sahnelenen 'Kiraciyê Nû' oyunu oldu. Oyunu çok sayıda izleyicinin yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli,  HDP Van milletvekilleri Bedia Özgökçe, Muazzez Orhan, Murat Sarısaç ile HDP il eşbaşkanları'da izledi.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli,  Tiyatro Yekta Hêvî  grubuna bir plaket verdi. Temelli, "Hayatımda ilk defa Kürtçe bir oyun izledim. Uzun süre sonra bir tiyatro izledim. Çok etkilendim. Çok başarılıydı. Gerçekten çok teşekkür ediyorum" diyerek oyuncuları kutladı. (KÜLTÜR-SANAT SERVİSİ)
 
 
 

Öne Çıkanlar