12 yaşındaki çocuğa ters kelepçe takıldı

12 yaşındaki çocuğa ters kelepçe takıldı
Ankara’da kayyım atamalarını protesto eden gruba müdahale eden polisler, 17 kişiyi gözaltına aldı.

Ankara Mamak Platformu üyelerinin Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediyelerine kayyım atanmasını protesto etmek için Tuzluçayır Meydanı’nda yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahale etti. Açıklamanın yapılmasına izin vermeyen polisler, grubun dağılmasını istedi. 

Ancak Platform üyelerinin oturma eylemine başlaması üzerine polisler gruba müdahale etmeye başladı. Yapılan müdahalede polisler  12 yaşında olduğu öğrenilen B.A.’ya ters kelepçe takmak istedi. Buna karşı direnen B.A.’yı yüz üstü yere yatırıp ayakları ile sırtına basan polisler, küçük çocuğa ters kelepçe taktı.

Yapılan sert müdahalede B.A. ile birlikte toplam 17 kişi gözaltına alındı. Bu esnada çevredekiler polisin sert tutumuna karşı "Direne direne kazanacağız" sloganları attı. Gözaltına alınanlar ise Tuzluçayır Polis Karakolu’na götürüldü.

B.A ile birlikte gözaltına alınan kişilerden bazılarının isimleri şöyle: Ramazan Karakoç, Vezir Coşkun Paarlak, Deniz Akıl, Orhan ünlü, Mustafa Akkaya, Aydın yıldız, celal Ertürk, Sibel Göktaş, Zarife Çamala, Yücel Yavuz ve Dilan Karayel. (MA) 

Öne Çıkanlar