142 gün açlık grevinde kalan Demirhan sağ gözünü kaybetti

142 gün açlık grevinde kalan Demirhan sağ gözünü kaybetti
Cezaevine giden avukatlar, Mardin Tabip Odası (MTO) ve tutukluların aileleri de durumu teyit etti.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tecride karşı açlık grevindeyken Öcalan’ın çağrısıyla eylemini sonlandıran Bayram Demirhan, daha önce rahatsız olan sağ gözünü tamamen kaybetti.

Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tecride karşı 5 Ocak’ta başladığı açlık grevi eylemini 27 Mayıs’ta PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla sonlandıran Bayram Demirhan ve Ahmet Ürün, hastaneye sevk edilmişti. Tutuklu Demirhan hastane mahkum koğuşunda koşulların kötü olması nedeniyle hastane ve cezaevi yönetimine dilekçe vererek, cezaevine götürülmek istediğini bildirdi. Açlık grevine başlamadan önce geçirmiş olduğu trafik kazası nedeniyle sağ gözünde yüzde 20 oranında görme kaybı olan ve bu nedenle 6 farklı ilaç kullanan Demirhan’ın, eylem süresince gözündeki rahatsızlığı daha da arttı. Durumunun halen yeteri kadar iyi olmadığı ve hastanede kalması yönünde doktorların yaptığı uyarılara rağmen Demirhan, taburcu edilmekte ısrar edince yeniden cezaevine götürüldü.
 
SAĞ GÖZÜNÜ TAMAMEN KAYBETTİ
 
Cezaevine götürülmesinin ardından gözünde rahatsızlık hissetmesi üzerine göz polikliniğine sevk edilen Demirhan’ın sağ gözünün görme yetisini tamamen kaybettiği tespit edildi. Ayrıca Demirhan’ın sol gözünde de yüzde 30 görme kaybı yaşandığı tespit edildi. 
 
Açlık grevine son verdiği 142’nci gününde 58,5 kilogram olduğu tespit edilen Demirhan, daha önce böbrek yetmezliği tedavisi görmüş olup mide ve bağırsak kanaması yaşıyordu. Ayrıca Demirhan, geçirmiş olduğu trafik kazası sebebiyle 2 kez göz ameliyatı geçirmişti.
 
AHMET ÜRÜN DE TABURCU EDİLDİ
 
Demirhan ile birlikte hastaneye sevk edilen Ahmet Ürün’ün de, yine hastane koşullarının iyi olmaması nedeniyle taburcu edilmek için dilekçe verdiği öğrenildi. 1 Mart’ta eyleme başlayan grupla birlikte açlık grevine giren Ürün’ün eylemi sonlandırdığı gün yüzde 20’nin üzerinde kilo kaybettiği ve 36 kiloya kadar düştüğü belirtilirken, doktorlar hastanede kalmasının daha uygun olduğunu belirtti. Ancak Ürün’ün taburcu edilmekte ısrar etmesi üzerine yeniden cezaevine götürüldüğü bildirildi.
 
KRONİK HASTALIKLARI BULUNAN TUTUKLULAR 
 
Cezaevindeki diğer tutukluların kontrollerinin de devam ettiği bilgisi verilirken, daha önce sevki yapılmayan tutukluların sevklerinin de aralıklı bir şekilde devam ettiği belirtildi. Açlık grevinden bağımsız olarak daha önce kronik hastalıkları bulunan tutuklular hakkında da cezaevi doktoru tarafından hastaneye sevk edilmeleri yönünde görüş bildirilirken, tutukluların önümüzdeki günlerde sevklerinin gerçekleştirileceği bilgisi verildi.
 
Cezaevine giden avukatlar, Mardin Tabip Odası (MTO) ve tutukluların aileleri de durumu teyit etti (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar