15. Kadın Kadına Öykü Yarışması başvuruları başladı

15. Kadın Kadına Öykü Yarışması başvuruları başladı
Bu yıl 15'ncisi düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması’na başvurular başladı. 1 Mart 2020'ye kadar başvuru yapılabilecek.

Kaos GL’nin bu yıl on beşincisi düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması başvuruları başladı. Son başvuru tarihi 1 Mart 2020 Pazar. Yarışmada bu senenin teması; "Geleceği Hatırla!" Yarışmanın ödül töreni ise 26 Nisan Lezbiyen Görünürlük Günü’nde gerçekleşecek.

15. Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın duyurusu:

"Ortak mekânlarımız olmadan kimliklerimizi var eden belleğe sahip olmamız mümkün mü? Erkeklere ait mekânların çokluğu ve bu mekânlarda kurulan eril tarihin hâkimiyeti karşısında lezbiyenler, biseksüel kadınlar* olarak sahip olduğumuz mekânlar sınırlı. Bu durum başka sorulara eklemlendi zihinlerimizde ve bir niyete dönüştü.

"Mesela bu mekân eksikliğini öykülerimizle yaratacağımız "sözel mekan"larla kapatmayı denesek? Acaba yaratacağımız bu sözel mekânların içinden kadın kadına aşkımızın "tarihini" şimdiye göre "çoktan olmuş olandan" yola çıkarak yazmak yerine "olmuş olmasını istediğimiz" şekilde yeniden kurmak için geçmişimizi hayal edebilir miyiz? Acaba olmasını istediğimiz geçmişimizin geleceği’ni hatırlayabilir miyiz ve kadınları seven kadınların öyküleri ortak belleğimizi kurmanın bir aracı olabilir mi? Belki gelecekteki öykü mekânlarımıza gidip tarihimizi yeniden yazarız. Böylece belleğin ve hatırlamanın bir aradalığımızı güçlendiren, sevinçli karşılaşmalarımızı çoğaltan yollarını keşfederiz bu yıl öykülerle.

"Geleceği yalnızca kaygı duygusuyla duyumsayabildiğimiz şu günlerde biz "Geleceği Hatırla!" diyerek kadın kadına aşkın neşe ve sevincini, arzuladığımız geçmiş ve gelecekten bugüne taşıyacak öykülerinizi bekliyoruz."

2006 yılında ‘Mutlu Aşk Vardır’ teması ile başlayan öykü yarışmasının detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Öne Çıkanlar