15 yaşına dek kıyamet günü tarikatı tarafından büyütüldü

15 yaşına dek kıyamet günü tarikatı tarafından büyütüldü
Hayatının ilk 15 yılını tarikatta geçiren Ben Shenton: Dünyanın sonu gelmedi ama birgün polisler geldi ve dünyam değişti.

Avustralya'daki Eildon Gölü'nün kıyılarında, dikenli tellerin ardında yaşayan 7 çocuk birbirinin, aynı kıyafetlere bürünmüş sabah yogalarını yaparken merdivenlerde gürültüler duyarlar. Polislerin basıp, çocukları 20 bin metrekareye yayılan yerleşimden 'Aile' adlı tarikattan çıkartılmasıyla, 15 yaşındaki Shenton yeni bir gerçekliğein içine düşer.

BBC Türkçe'nin haberine göre tarikat üyeleri Anne Hamilton-Byrne'ın, İsa Peygamber'in reenkernasyonu olduğuna ve kıyamet günü geldiğinde, geride kalanları yeniden eğitme sorumluluğunun kendilerine verildiğine inanıyordu.

Ben Shenton ve diğer çocuklara Anne Hamilton-Byrne'ın anneleri olduğu söylendi. Çocuklara dışarıdan gelenlerden uzak durmalarını ve örneğin gölün kıyısında yaklaşan birileri olursa, "Görülmemiş, Duyulmamış, Bilinmeyen" yöntemini uygulamalarını öğretmişti.

Ben Shenton

Shenton, "Bu, dışarıdan gelen, tarikat üyesi olmayan herhangi birine hiçbir şey anlatmamak anlamına geliyordu. Onlarla bir etkileşim olursa, herhangi bir şeyi açık etmediğimden emin olmak için neler söylediğimi yenden düşünürdüm" diyor.

"Teyzeler" diye bilinen Anne Hamilton-Byrne'ın yakın çevresi, Ben Shenton ve diğer çocukların bakımına yardımcı oluyordu. Yatakhane tipi odalarında sabaha karşı 5'te uyanıyor ve hiç değişmeyen bir rutini takip ediyorlardı. Yoga, meditasyon, dersler, yoga, meditasyon, ev ödevi, yatış. Polisin 1987'deki baskınında geriye çok az çocuk kalmıştı ancak bir zamanlar 28 çocuk vardı.

"Teyzeler", çocukların kafasını suya sokuyor, ellerini yanan mumların üzerinde tutuyorlardı. Anne ise seyahatte değilse, bazen çocukları topuklu ayakkabılarıyla dövüyordu. Shenton, "İzlemek bile, ciddi duygusal yaralar bırakmaya yeterliydi. Bir korku atmosferiydi" diyor.

Anne Hamilton-Byrne'ın tarikatı üzerinde kontrol sağlama yöntemlerinden biri de uyuşturuculardı. Çoçuklara sürekli Mogadon ve Valium gibi yatıştırıcı haplar alıyordu. Yetişkinler ve gençler ise düzenli bir şekilde yapılan "arınma" törenlerinde LSD kullanmak zorundaydı. Anne bu yöntemlerle, tarikat üyelerinin kendisine olan bağlılığını güçlendirebileceğini düşünüyordu.

Hayatı polisin gelişiyle bir anda değişen Ben Shenton, "O an hayatımda ilk kez özgür olduğumu fark ettim" diyor.

Ben Shenton yıllar sonra insanları tarikatlar, totaliter organizasyonlar ve özgür irade konusunda eğitmek için bir internet sitesi kurdu. Aynı zamanda çocukluğunda aldığı dersleri anlatan ve insanları tarikat öğretilerine karşı uyaran "Life Behind the Wire - Tel Örgünün Ardındaki Yaşam" adlı bir kitap yazdı. Haberin tamamı BBC Türkçe'de...

 

Öne Çıkanlar