18 yıl önce yayınlanan kitap cezaevine gönderilince 'görülüp' yasaklandı

18 yıl önce yayınlanan kitap cezaevine gönderilince 'görülüp' yasaklandı
Kars Sulh Ceza Hakimliği, Avesta Yayınları'ndan çıkan 'Meleklerin Küllerinden Günahkar Bir Irkın Yasaklanmış Mirası' ile Rojbin Perişan’ın 'Toprağın Şarkısı' adlı romanını.yasakladı.

Avesta Yayınları'ndan 18 yıl önce çıkan Andrew Collins'in "Meleklerin Küllerinden Günahkar Bir Irkın Yasaklanmış Mirası" isimli kitabı yasaklandı. Karar, Kars Sulh Ceza Hakimliğ tarafından 26 Ağustos 2019'da alındı.

Yasaklanan diğer kitap ise Rojbin Perişan’ın Toprağın Şarkısı adlı romanı.

Ceza Hakimliği'nin Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Savaş Sönmez adına gönderilen ve görevlilerce el konulan "Meleklerin Küllerinden Günahkar Bir Irkın Yasaklanmış Mirası" isimli kitaba dair aldığı kararda, "Meleklerin Küllerinden Günahkar Bir Irkın Yasaklanmış Mirası isimli kitapta PKK/KCK terör örgütünün nihai hedefi olarak bilinen ve ülkemiz topraklarının da bir kısmını içerisine alarak çizilen sözde Kürdistan ülkesinin tarih öncesine dayandığını dolayısıyla günümüz itibariyle PKK/KCK terör örgütünün ve yandaşlarının verdiği mücadelenin haklılığından bahsedildiği Kürdistan isimli bölgenin ülkemiz sınırları içerisinde bir bölge adı olmadığı ve bu haliyle de söz konusu tabirin PKK/KCK terör örgütü ve müzahir şahıslar tarafından kullanılan bir tabir olduğu ve bu haliyle TCK-2208 Maddesi gereğince Terör Örgütü Propagandası yapmak suçunun işlendiği anlaşılmakla 5187 sayılı Basın Kanunun 25/2-3 maddesi uyarınca toplatılmasına, dağıtılmasına ve satışa sunulmasının yasaklanmasına karar verildiği" belirtildi.

Yasaklam kararı hakkında Twitter hesabından açıklama yapan Avesta Yayınları'nın sahibi Abdullah Keskin, yasaklama kararına gerekçe yapılmasına karşın kitapta, modern zamanlara ilişkin tek bir kelimenin bile yer almadığını, kitabın 18 yıl önce yayımlandığını ve şimdiye kadar hakkında hiçbir soruşturma açılmadığını söyledi. 

Katabın "Kürt mitolojisini ele alan ve uzun zamandır tükenen, çok aranan bir kitap" olduğunu ifade eden Keskin'in açıklaması şöyle: 

"Modern zamanlara ilişkin (ithafının dışında) tek bir kelimenin yer almadığı, 18 yıl önce yayımlanmış ve hakkında bir soruşturma bile açılmamış, Kürt mitolojisini ele alan ve uzun zamandır tükenen, çok aranan bir kitap niye yasaklanır ki?

O mirası anlatan ve çok aradığınız o kitap en son Kars T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilirken tespit edilmiş ve "görevlilerce ele geçirilmiş", ordan da "PKK/KCK terör örgütü kapsamında olabileceği değerlendirilerek" Kars İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesine gönderilmiş.

...Ve T.C. Kars Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Meleklerin Küllerinin aşağıdaki gerekçelerle "toplatılmasına, dağıtılmasının ve satışa sunulmasının yasaklanması"na karar verilir. Onunla birlikte yasaklanan bir başka kitap da "Toprağın Şarkısı."

(HABER MERKEZİ)  

Öne Çıkanlar