İlk dokuz ayda 3,3 milyon kişi elektrik faturasını ödeyemedi

İlk dokuz ayda 3,3 milyon kişi elektrik faturasını ödeyemedi
Enerji Bakanı Dönmez, 2019'un dokuz aylık döneminde 3 milyon 365 bin 784 kişi hakkında elektik faturasını ödeyemediği için işlem yapıldığını açıkladı.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş’ın soru önergesine verdiği yanıtta ekonomik krizin yurttaşa etkilerini ortaya koydu.

Dönmez, soru önergesine verdiği yanıtta 2019 yılının dokuz aylık döneminde elektrik faturasını ödeyemediği için 3 milyon 365 bin 784 kişi hakkında işlem yapıldığını söyledi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zamlara değindi. Demirtaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na "Kış, aylarında da elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?" diye sordu.

CHP’li Demirtaş, Bakan Fatih Dönmez’den son bir yıl içinde elektrik ve doğalgaz borcunu ödeyemeyen abone sayılarını da açıklamasını istedi.

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "2019 Ocak-2019 Eylül, dokuz aylık dönemde borcunu ödeyemediği için hakkında işlem yapılan elektrik abone sayısı 3.365.784, doğal gaz abone sayısı 710.364’tür" dedi.

Bakan Dönmez’in verdiği yanıtları değerlendiren CHP’li Ünal Demirtaş, hükümetin yerel seçimlerden önce zam yapılmayacağı sözünü verdiğini ama altı ayda vatandaşların insafsız zamlarla karşı karşıya kaldığını vurguladı.

Öne Çıkanlar