24 TV'nin Genel Yayın Yönetmeni, Rabia Naz'ı tanımadı

24 TV'nin Genel Yayın Yönetmeni, Rabia Naz'ı tanımadı
24 TV Genel Yayın Yönetmeni, Twitter'da Rabi Naz fotoğrafı kullananlara 'Aynı foto, 4 farklı hesap, İmamoğlu'nun trolleri' dedi, Rabia Naz'ı tanımadığı ortaya çıkınca tweet'ini sildi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen 24 TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, baba Şaban Vatan'ın çağrısı üzerine Twitter'da Rabia Naz'ın fotoğrafını kullananları Ekrem İmamoğlu'nun trolleri olarak niteledi, "Aynı foto, 4 farklı hesap" dedi. Çiçek'in Rabia Naz'ı tanımaması sosyal medyada gündem oldu. Daha sonra "Rabia Naz’ın arkasına sığınmayın, sahtekarsınız, palavracısınız" şeklinde bir tweet atan Çiçek bir süre sonra da tweetleri sildi.

24 TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek, Giresun Eynesil'de 'intihar etti' denilen ancak babası Şaban Vatan'ın ısrarlı çabaları sonucu araba çarpması sonucu öldüğüne dair bulgular güçlenen 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ı tanımadı.

Rabi Naz'ın babası Şaban Vatan, Twitter'dan bir çağrı yaparak, "Lütfen bir günlük profil resimlerimizi Rabia Naz yapalım, görsel olarak sesimizin duyulması eylemi yapalım. O zaman bir cevap verirler belki. Umut ediyoruz, umudumuza destek olun" demişti. Vatan'ın çağrısı üzerine binlerce Twitter kullanıcısı profillerine Rabia Naz'ın fotoğrafını koymuştu.

RABİ NAZ FOTOĞRAFI KULLANANLARA 'TROL' DEDİ

Çiçek, Twitter'da yaptığı paylaşımda, soruşturmanın ilerlemesi ve olayın açığa çıkarılması için farkındalık oluşturmak amacıyla Rabia Naz'ın fotoğrafını profilinde kullananlar için, "Aynı foto 4 farklı hesap. Ekrem imamoğlu'nun trol ekibi. Herseyiniz sahte, herseyiniz palavra. #ÇünküÇaldılar" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada birçok kullanıcının "Gazeteciyim diyorsunuz ama daha Rabia Naz'ı bile tanımıyorsunuz" şeklinde tepki gösterdiği Çiçek, daha sonra yaptığı paylaşımda ise "O Rabia Naz deyip, gazetecilik dersi verenlere 'lafın tamamını' söylüyorum. Dün Atatürk'ün, bugün Rabia Naz'ın arkasına sığınıp ateş etmeyin, o masum kız çocuğunun fotosu da kurtarmıyor sizi, sahtekarsınız, palavracısınız diyorum. Daha ne diyeyim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gündemindeki Rabia Naz'ı tanımadığı ortaya çıkan Çiçek, devam eden tepkilerin ardından her iki tweet'ini de sildi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar