3 Barış Akademisyeni daha beraat etti

3 Barış Akademisyeni daha beraat etti
'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine attıkları imza nedeniyle ihraç edilen Barış Akademisyenleri Serdar Başçetin, Esra Demir Gürsel ve Emre Özyetiş beraat etti.

Sendika.org'un haberine göre Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde bugün (17 Eylül) görülen duruşmada Erzincan Üniversitesi’nden ihraç edilen Barış Akademisyeni Serdar Başçetin beraat etti. Başçetin duruşmaya, SEGBİS ile katıldı.

Beraat kararının ardından Başçetin, "Oradan bir beraat de bana yazalım lütfen. Barış istemek suç değildir demiştik ve sözümüzün de arkasındayız! En kısa zamanda okullarımızda, öğrencilerimizin yanında da olacağız umarım. Avukatım, sevgili Münip abiye verdiği emek için çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’nde duruşmaları görülen Marmara Üniversitesi’nden Araş. Gör. Esra Demir Gürsel ile Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Araş. Gör. Emre Özyetiş hakkında da beraat kararı verildi.

Böylece Diyarbakır’da 3, İstanbul’da 103 ve İzmir’de 2 olmak üzere devam eden davalar kapsamında 2 Eylül 2019’dan bugüne toplamda 108 akademisyen hakkında beraat kararı verilmiş oldu.

Öne Çıkanlar