3 çocuğu açlık grevinde olan baba: Çocuklarımız açlık grevindeyken evimizde rahat oturamayız

3 çocuğu açlık grevinde olan baba: Çocuklarımız açlık grevindeyken evimizde rahat oturamayız
'Öcalan üzerindeki tecrit gerçek anlamda sona erdirilmediği sürece çocuklarımız açlık grevine devam edecek.'

İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı 3 çocuğu açlık grevinde olan Abdülkadir Çalhan, hükümete seslenerek, ""Çocuklarımız açlık grevinde iken evimizde rahat oturamayız. Kimse bunu bizden beklemesin. Bu oyalama hareketlerini bırakın, yeter artık, tecride son verilsin" dedi. 

Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin son bulması talebiyle cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemcileri arasında Sinan (28), Bünyamin (25) ve Mahsun Çalhan (22) adlı kardeşler de bulunuyor. 2010 yılında tutuklanarak, 21 yıl hapis cezasına çarptırılan ve şu an Kandıra 1 No'lu F Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan Sinan Çalhan’ın 26 Ocak tarihinde başlattığı eylemi 115'inci gününe girdi. 2014 yılında tutuklanarak, 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Kayseri Bünyan Kapalı Cezaevi'ndeki Mahsun Çalhan’ın 2 Şubat tarihinde başlattığı eylemi 108'inci gününe girdi. 2015 yılında tutuklanarak, 12 yıl hapis cezasına çaptırılan ve Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutulan kardeşlerden Bünyamin Çalhan’ın da 1 Mart’ta başlattığı eylemi 81'inci gününde. 
 
‘ÇOCUKLARIMIZIN TALEPLERİ KARŞILANSIN’
 
Farklı cezaevlerinde olmalarından kaynaklı, maddi imkanları elvermediği için çocuklarının görüşlerine ara sıra gitmek zorunda kalan Mardin'deki Çalhan Ailesi, eylemlerinde kararlı olan çocuklarının taleplerinin karşılanması çağrısında bulundu. Kandıra'daki oğlu Sinan'la en son 45 gün önce görüştüğünü, Kayseri'deki oğlu Mahsun'u ise 2 ayı aşkın bir süredir ziyaret edemediğini aktaran baba Abdülkadir Çalhan, kimi zaman cezaevi idaresi tarafından verilen iletişim yasağından haberdar olamadığı için görüş için gittiği çocuklarıyla görüşemeden geri dönmek zorunda kaldığını söyledi. 
 
‘KİMSE EVİMİZDE OTURMAMIZI BEKLEMESİN'
 
Açlık grevindeki çocuklarının eylemlerini sürdürmekte kararlı olduklarını kaydeden baba Çalhan, taleplerin aynı zamanda kendilerinin talepleri olduğuna işaret etti. Baba Çalhan, "Bu eylem 6 ayı geçti. Yeter artık. Talepleri kabul edilsin. Barış için harekete geçilsin. Bu süreç sağlıklı bir şekilde sona erdirilsin" çağrısında bulundu. "Çocuklarımız açlık grevinde iken evimizde rahat oturamayız. Kimse bunu bizden beklemesin" diyen baba Çalhan, "Bir an önce tecride son verilmesini istiyoruz. Nereye kadar bu tecrit devam edecek" diye sordu. 
 
‘OYALAMAYI BIRAKIN’
 
Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün bir süre önce tecride karşı yapmış olduğu açıklama üzerinde de duran baba Çalhan, "Tecridi sona erdirdiklerini söylüyorlar. Nasıl son vermişler? Halen görüşmeler yapılamıyor. Yaptıkları her şey İstanbul seçimine yöneliktir. Kendilerince seçimi bu şekilde alacaklar. Bu şekilde olmayacağını anlamaları gerekiyor artık. Öcalan üzerindeki tecrit gerçek anlamda sona erdirilmediği sürece çocuklarımız açlık grevine devam edecek. Bunu görmeleri lazım artık. Daha neyi bekliyorlar? Hükümet bunu artık görmesini istiyoruz. Bu oyalama hareketlerini bırakın, yeter artık, barış sağlansın istiyoruz" diye konuştu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar