Kırım'da üç gün yas ilan edildi

Kırım'da üç gün yas ilan edildi
Kırım'ın Kerç kentinde 21 kişinin yaşamını yitirdiği okul saldırısının ardından bölgede üç gün yas ilan edildi.

Kırım'ın Kerç kentinde 21 kişinin yaşamını yitirdiği okul saldırısının ardından bölgede üç gün yas ilan edildi. Görgü tanıkları yaşadıkları dehşeti anlattı. 18 yaşındaki Vladislav Roslyakov isimli öğrenci önce el yapımı bomba patlatmış ardından elinde pompalı tüfekle önüne gelene ateş açmıştı. Haberde Roslyakov'un seri katillere takıntısı olduğu ortaya çıktı. Gencin 1999 yılında Columbine lisesi katliamını gerçekleştiren Eric Harris'i taklit etmek için saldırıdan önce beyaz tshirt giydiği ve pompalı tüfek kullandığı belirlendi. Bu olayın ardından bölgede 3 gün süre ile yas ilan edildi. 3 günlük yas bugün itibariyle başladı.

İLGİLİ HABER: KIRIM'DA PATLAMA 17 ÖLÜ, 50 YARALI

"11 ÇOÇUK 21 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ"

Rusya Sağlık Bakanı Veronika Skvortsova, Kırım'da gerçekleşen saldırı sebebiyle 11'i çocuk 21 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Ölenlerin on beşinin 18 yaşından küçük olduğunu ve beşinin de okul çalışanı olduğunu aktardı. Saldırı sonrası 44 kişi ambulanslarla hastaneye sevk edilmişti. Saldırı sebebiyle ağır yaralanan 6 kişiden birinin durumunun iyiye gittiği beşininse durumunun kritik olduğu belirtildi.

"GÖRGÜ TANIKLARI YAŞADIKLARINI ANLATTI"

Olay anına tanıklık eden bir kişi, güçlü bir patlama sesi duyduğunu, ardından ateş açıldığını, pencerelerden atlayarak kaçtıklarını ve kaçarken çok sayıda çocuğun cansız bedenini gördüğünü söyledi. Bir başka tanık ise, patlama sesi duyduğunu, patlama sebebiyle çok sayıda kişinin olay yerinden kaçmaya çalıştığını ve bir kişinin kendisine, "Burada kalırsan seni öldürecekler" dediğini duyduğunu anlattı. Olayla ilgili açıklama yapan Putin, yaşanan patlamanın soruşturulması için talimat verdiğini söyledi ve saldırı sebebiyle yaşamını yitirenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar