Tutuklanan işçiler cezaevinden mesaj gönderdi

Tutuklanan işçiler cezaevinden mesaj gönderdi
'Hiçbir şekilde suçlu olduğumuzu düşünmüyoruz. Hak istemek suç değildir. Asıl suçlu, bizleri insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum eden İGA patronlarıdır.'

Çalışma koşullarının düzeltilmesi için başlattıkları eylem nedeniyle tutuklanan 3'üncü Havalimanı işçileri cezaevinden gönderdikleri mesajda, "Hak istemek suç değildir" dedi. 

İstanbul'da yapımı devam eden 3'üncü Havalimanı'nda çalışma koşulları nedeniyle başlattıkları eylemlerden sonra aralarında sendikacıların da bulunduğu 24 işçi tutuklanmıştı. İşçiler, tutuklu bulundukları Silivri Cezaevi'nden mesaj gönderdi. 

"Cezaevlerindeki 3. Havalimanı şantiyesinde tutuklanan inşaat işçileri ve İnşaat İşçileri Sendikası temsilcileri" imzasıyla İnşaat İşçileri Sendikası sitesinde yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi: 

"En insani taleplerimiz büyük bir zorbalıkla bastırılmaya çalışıldı. Gece yarılarında koğuş kapılarımız kırılarak gözaltına alındık. İGA’nın güvenlik binasında kaba dayak, küfür ve hakaretlere uğrayarak sorgulara çekildik. İnsanca yaşamak ve insanca çalışmak istediğimiz için hukuksuz bir şekilde yargılanarak cezaevlerine atıldık.

Bizler hiçbir şekilde suçlu olduğumuzu düşünmüyoruz. Hak istemek suç değildir. Asıl suçlu, biz işçileri insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum eden İGA patronlarıdır.

Buradan tüm kamuoyuna sesleniyoruz: Bizleri merak etmeyin, keyfimiz ve moralimiz gayet yerinde. Sesimize ses olan tüm dostlara selamlar. İnşaat işçisi köle değildir!"  (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar