3 kardeşe istismarda bulunan korucunun 45 yıl hapsi istendi

3 kardeşe istismarda bulunan korucunun 45 yıl hapsi istendi
Zihinsel engelli 2'si çocuk 3 kardeşe cinsel istismarda bulunan korucu Tekin Gülaçtı'nın yargılandığı dava savcı mütalaasını sundu.

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı bir köyde 15 Aralık 2016 tarihinde zihinsel engelli 2'si çocuk 3 kardeşe cinsel istismarda bulunan Tekin Gülaçtı'nın tutuklu yargılandığı davanın 8'inci duruşması Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya sanık korucu Tekin Gülaçtı ve avukatı, çocukların ailesi, Van Barosu avukatları ile Özgürlükçü Hukukçular Platformu üyesi avukat Sevda Aydın, bağımsız aktivist Songül Özinver katıldı. 
 
Duruşmada ilk olarak söz alan sanık Tekin Gülaçtı, önceki duruşmalardaki ifadelerini tekrarladı. Ardından söz alan Gülaçtı'nın avukatı da müvekkilinin emniyetteki ifadesinin baskı altında alındığını iddia etti. Çocukların ifadelerine de değinen avukat, dosyanın genişletilerek sürdürülmesini istedi. 
 
'BİZ YOKKEN NE İŞİ VAR EVİMİZDE?'

Daha sonra söz alan çocukların babası, tehdit edildiklerini belirterek, "Biz evde yokken ne işi vardı evimizde. Kendisi yalan söylüyor. Raporlar var. Doktorlar yalan mı söylüyor? Gereken en ağır ceza ile cezalandırılmasını istiyorum" dedi.  
 
'KARDEŞLERİN İFADESİNDE ÇELİŞKİ YOK' 
 
Baro avukatı ise, önceki duruşmadaki savunmasını tekrarlayarak, olayın yaşandığı tarihteki raporların dikkate alınması gerektiğini geçen zamandan dolayı yeni alınacak raporların gerçeği yansıtmayacağını vurguladı. Avukat, kardeşlerin ifadelerinde hiçbir çelişki olmadığını da hatırlattı. 
 
'SANIĞIN TUTUKLULUK HALİ DEVAM ETMELİ'
 
Çocukların avukatlarından Özgürlükçü Hukukçular Platformu üyesi avukat Sevda Aydın ise şunları ifade etti: "Çocuklar zihinsel engelli olduğu için yaşamadıkları bir olayı, yaşanmış gibi gösteremezler. Bu tarz olaylarda olay tarihinde raporlar dikkate alınmalı. Sanığın tutukluluk halinin devam etmesini istiyoruz. Ayrıntılı beyan için ise sürenin uzatılmasını istiyoruz." 
 
Verilen aranın ardından mütalaasını veren savcı, üç kardeşe yönelik cinsel istismar suçundan dolayı sanık Tekin Gülaçtı'ya 3'er defa 15'er yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi. Savcı, sanık hakkında açılan kamu davasında beraat kararı verilmesini talep etti.  Mahkeme heyeti ise kamu davasında sanık hakkında beraat kararı verirken, bir sonraki duruşmayı 19 Ekim'e erteledi. (MA)

Öne Çıkanlar