4 yıl sonra ilk kez Tahran treni Ankara'ya ulaştı

4 yıl sonra ilk kez Tahran treni Ankara'ya ulaştı
Tahran - Ankara treni seferleri, 2015 yılında yaşanan mayınlı saldırı sonrası güvenlik gerekçesiyle 4 yıl süreyle askıya alınmıştı. Karşılıklı seferler 14 Ağustos'ta başlayacak.

İran'ın başkenti Tahran ile Ankara arasında hizmet veren tren 57 saatlik tren hattı 4 yıllık aradan sonra yeniden faaliyete geçti. İlk yolcular 8 Ağustos'ta Ankara'ya ulaştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan karşılıklı seferlerin 14 Ağustos'ta başlayacağını söyledi.

Geçtiğimiz 7 Ağustos'ta 4 yıl sonra yeniden faaliyete geçen hattın ilk yolcuları olan üç kişi 8 Ağustos sabahı Ankara'ya ulaştı. Bakan Turhan, 2018 Haziran ayında tekrar başlayan Tebriz-Van yolcu seferlerinin yoğun istek üzerine Tahran'a kadar uzatıldığını söyledi.

EuroNews'ten yayınlanan habere göre, Trenlerin bir kısmının İran'daki RAJA şirketinden kalanı ise TCDD Taşımacılık AŞ'den temin edildiği açıklaması yapıldı. Tahran'dan Ankara'ya sefer süresi 57 saat olduğu belirtilen tren hattının yolu Van Gölü üzerinden işletilen feribotlardan da geçiyor.

188 yolcu kapasiteli Trans Asya Ekspresi'nin 14. Ağustos'tan itibaren Ankara - Tahran arasında karşılıklı olarak haftada 1 gün sefer yapması bekleniyor. Şu an için çarşamba günleri sefer yapan trenin Tahran'dan Ankara'ya bilet fiyatı 42 euro.

Öne Çıkanlar