46 gazetecinin yargılandığı basın davası ertelendi

46 gazetecinin yargılandığı basın davası ertelendi
46 gazetecinin yargılandığı ‘KCK Basın Davası’nın duruşması görüldü. Gazeteci Yüksel Genç’in birleştirilen dava dosyası için ifadesinin alınmasına karar verildi.

46 gazetecinin yargılandığı ‘KCK Basın Davası’nın duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Davada yargılanan basın mensuplarının katılmadığı duruşmada avukatlar hazır bulundu.

Gazeteci Yüksel Genç hakkında İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasının  birleştirilmesine karar verilen dosyanın mahkemeye gönderildiği görüldü. Avukat Avukat Özcan Kılıç'ın dün verdiği dilekçeyle müvekkili Genç'in Diyarbakır ilinde savunmasını vermek üzere hazır olacağına dair adres bildirdi. Bu doğrultuda SEGBİS vasıtasıyla hazır edilmesi için Diyarbakır 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne talimat yazıldığı, Genç’in adliyede hazır olmasına rağmen mahkemenin talimatın özel yetkili Ağır Ceza Mahkemesine yazılması gerektiği gerekçesiyle iade edildiği öğrenildi.

SAVCI EKSİKLERİN GİDERİLMESİ İSTENDİ

Duruşmada savcı eksikliklerin giderilmesini isterken, avukat Özcan Kılıç ise, "Yüksel Genç'i yeniden talimat yazılırsa yeniden Diyarbakır'da hazır edeceğiz. Ayrıca İstanbul 15’inci Ağır Ceza Mahkemesinin 2019/372 esas sayılı dosyasına muvafakat verilmesini talep ediyoruz" dedi. Ziya Çiçekçi’nin Özgür Gündem gazetesinin sahibi olduğunu belirten Kılıç, 15’inci Ağır Ceza Mahkemesinde de Çiçekçi’nin davası olduğunu ve birleştirmesini istedi.

‘DAVA 7 YILDIR SÜRÜYOR’

Gazeteci Çağdaş Ulus’un avukatı Mehtap Acar Ulus'tan, "FETÖ suçlamasıyla yargılanan şüpheli emniyet görevlisi Yunus Dolar etkin pişmanlıktan yararlanmak maksadıyla Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığında alınan beyanlarında müvekkilim Çağdaş Ulus'un ne şekilde sahte delillerle tutuklatıldığını açıkça bildirmiştir. Daha önce bildirdiğimiz üzere emniyet görevlilerinin yargılandığı dosyada müvekkilim müştekidir. Bahsi geçen dosyanın ilgili bölümleri dosyanız arasına da alınmıştır. Bu yargılama yaklaşık 7 yıldır sürmektedir. Müvekkilimin suçsuz olduğu sabittir. Bu nedenle müvekkilim yönünden tefrik kararı verilmesini talep ediyoruz, yazılı beyanlarımızı ve bu husustaki delillerimizi içeren evrakları sunuyoruz" dedi.  

DAVA GELECEK YILA ERTELENDİ

Yüksel Genç'in SEGBİS ile hazır edilmesi için talimat yazılmasına karar veren mahkeme Çağdaş Ulus’un avukatının davanın tefriki yönündeki (davaların ayrılması) talebinin ise reddetti. Duruşma 25 Şubat 2020 tarihine ertelendi. (MA)

Öne Çıkanlar