‘5’inci ayın 5’inde 55 vekille yeni bir parti kuruluyor’

‘5’inci ayın 5’inde 55 vekille yeni bir parti kuruluyor’
‘İttifakın dağılması durumunda ‘kendisine sığınacak yer arayan’ AKP’liler bile buraya geçebilir. Öncüsü de Gül olacak.’

AKP hükümetine yakınlığıyla bilinen Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 5 Mayıs’ta Abdullah Gül önderliğinde 55 vekil ve eski bakanlarla yeni bir parti kurulacağını öne sürdü.

Dilipak, "5. ayın 5’inde 55 vekille!" başlıklı bugünkü köşesinde, eski cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve AKP içerisindeki "gayrımemnunlar ordusu" olarak adlandırdığı küskün kesimlerin, yerel seçimlerden hemen sonra Anadolu’yu dolaşarak sorunları dinleyeceğini ve AKP ile yolları ayırmanın nedenlerini anlatarak yeni bir oluşum için hazırlanacaklarını iddia etti.

Dilipak, kulis bilgisine dayandırdığı yazısındaki ilgili kısımlar şöyle:

"Deniyor ki, Gül seçim sonuçları ve toplumdaki rahatsızlık konularını öne çıkartarak Anadolu turuna çıkacak. Eski yol arkadaşları, eski bakanları da yanına alıp dert dinleyecek, çözüm taleplerini toplayacak. İşlerin niye ve nasıl bu hale getirildiğini anlatacak. Ve dün Erdoğan’ın en yakınındaki bazı isimler, geçmişte yaşanan "yanlışlar"ın nasıl olduğunu, niye bazı sorunların çözülemediğini anlatacaklar. Bu iddialar yalanlansa da, birileri ısrarlı. Kapalı kapılar arkasında bu iddialar dillendirilmeye devam ediyor. AK Parti içinde birkaç gruptan söz ediliyor.

'KADEME KADEME DAVUTOĞLU VE BABACAN DA BU KERVANA KATILACAK'

Bu çevreler diyorlar ki, kademe kademe Davutoğlu da, Babacan da, dün Erdoğan’ın yanında olup da, daha sonra ayrılan / ayrılmak zorunda bırakılan siyasiler, bürokratlar, iş adamları da bu kervana katılacak. Sadece "gayrimemnunlar ordusu" olması diye yeni isimler de eklenecek bu kervana. Bazı kanaat önderleri, STK liderleri, akademisyenler de destek verecek bu çıkışa."

"Hareket 2019 ortalarında bir aksiyon olarak başlatılsa da, Anadolu’daki örgütlenme çabalarının ardından 2019 sonuna doğru ete kemiğe bürünebilir" diyen Dilipak, söz konusu oluşumun yurt dışı temasları için de bir grup eski ve muvazzaf diplomatın da devreye gireceğini öne sürdü.

‘DİĞER EĞİLİMLERDEN YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARI’

Gül’ün kuracağı partinin CHP ve diğer eğilimlerden yakın çalışma arkadaşları seçebileceğini iddia eden Akit yazarı, "Tabi burada MHP’nin durumu kilit bir role sahip. Eğer yeni oluşum, daha ilk günden 55 milletvekilini yanına alırsa ki, bugünkü kabine de bile, grupta ciddi ağırlığa sahip bakanların olduğu ve bunların varlığının parti içinde rahatsızlıklara sebep olduğu iddialarını da aklınızda tutacak olursanız, bu konuda Mecliste dengelerin altüst edilmesinin zor olmadığı hemen anlaşılacaktır" dedi.

‘İTTİFAK DAĞILIRSA AKP’LİLER BURAYA GEÇEBİLİR’

Cumhur İttifakı’nın dağılması durumunda ‘kendilerine sığınacak yer arayan’ AKP’liler için bu oluşumun cazip olacağını ileri sürdü. Dilipak söz konusu oluşumu da ‘FETÖ’cü olmakla suçlayarak şunları yazdı: "Birilerine göre, Abdullah Gül, bu süreçte yeniden cilalanıp, parlatılacaktır. Partiden o gitmemiş, gitmeye zorlanmıştır. O bir komplonun kurbanı olmuştur. Mağduriyeti söz konusudur. O kurucusu olduğu partinin kuruluş ilkelerine sadık kalarak yoluna devam etmektedir. Ama birileri partiyi kuruluş ilkeleri doğrultusundan saptırarak sahiplenmeye çalışmıştır. Birileri partiyi ele geçirmeye çalışmıştır. Böyle diyecekler. FETÖ böyle bir oluşumdur işte. "Erdoğan’ın çevresini birileri kuşatarak onu yanlış bilgilendirerek yanlış kararları alınmasına sebep olmuşlardır" diyecekler. Minareyi çalan kılıfını hazırlayacaktır.. Yoksa doğrudan Erdoğan’a karşı cephe alacaklarını sanmam. Erdoğan adı üzerinden tartışmaların yoğunlaşması, giderek artması da bana göre hayra alamet değil."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız...

(POLİTİKA SERVİSİ)

Öne Çıkanlar