500 milyonluk 9 kamu varlığında Sarıgül dönemi sona erdi

500 milyonluk 9 kamu varlığında Sarıgül dönemi sona erdi
Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin icraatlarına hızlı başladı. Şişli Belediyesi varlığı iken Sarıgül döneminde devredilen taşınmazların geri dönüş yolunu açtı.

Fatma YÖRÜR


ARTI GERÇEK - Muammer Keskin ilk meclis toplantısını yaptı. Meclis üyeleri, encümen ve komisyon seçimleri ardından ilk iş 500 Milyon Değerinde dokuz taşınmaz Belediye’ye geri kazandırıldı.

Cuma günü mazbatasını alan Keskin, hızla göreve başladı.

Keskin, açılış konuşmasında "Bugün burada temiz bir siyaset sayfası açıyoruz", diyerek sözlerine başladı. "Yola çıkarken ki sözümü tekrarlamak istiyorum. Tüm yetkilerimi Şişli çıkarlarına kullanacağım." dedi.

Önce İstanbul seçimine değindi, "Hepimiz şu anda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın göreve başlamasını istiyor ve bekliyoruz." dedi.

Ardından meclis, encümen üyeleri ve komisyonlar seçildi. Meclis'te 27 CHP üyesi, 7 AKP, 3 DSP’li üye oldu. 27 CHP’li üyeden 3'ü HDP’li olarak mecliste yer aldı.  

Keskin "Bugünden itibaren rozetimi çıkarıyorum. Parti ayırmaksızın çalışacağım. İşimiz gücümüz Şişli olacak." dedi.

İlk icraat olarak, Belediye Başkanlığı döneminde Mustafa Sarıgül’ün bazı vakıflara 1- 2 TL karşılığı dağıttığı, Şişli Belediye taşınmazlarını Belediye’ye geri getiren kararı aldı.

'ŞİŞLİ ŞİŞLİ HALKININ OLACAK' 

Keskin Artı TV’ye yaptığı açıklamada: "Şişli Belediyesi’ne ait dokuz taşınmaz aşağı yukarı 500 milyon dolar değerindeki bu taşınmazların yeniden Şişli halkına kazandırılması kararlarıydı. Daha önce alınmış Meclis kararlarının iptali için böyle bir karar aldık."

Taşınmazlar maddi olarak sıkıntı yaşayan Şişli Belediyesi’ni de rahatlatacak. Demokrasi Meclisi ve Komşu Kapısı’ndan Tolga Bektaş kararı değerlendirdi:

"Mustafa Sarıgül’ün döneminde başlayan bir süreç. Koskoca mülklerin kirası 1 Lira’ya Vakıf’a devredilmişti. Bunların geri iadesi yapılıyor. Maya İnşaat’ın ikiz kuleleri var. Meslek yüksek okulu orası. Hukuki süreci bir önceki dönemde Hayri İnönü ile başlatılmıştı. Fakat Hayri Bey bir yere kadar getirdi mecliste gücü yoktu.

Biri Okmeydanı’nda ikisi Ayazağa’da olan taşınmazların yanı sıra Bilgi üniversitesi Kuştepe Kampüsü de sadece 2 liradan belediyeden alınmıştı. Şimdi o bilgi üniversitesi tekrardan oturacak konuşacak. Kira ödeyecek ya da çıkacak orası Şişli Belediyesi’nin kamusal tasarrufunda olacak."

Bu oylamadaysa Keskin, mecliste 3 DSP’li üye dışında tüm isimlerden onay aldı.

Öne Çıkanlar