550 yıllık hamam satılığa çıkarıldı

550 yıllık hamam satılığa çıkarıldı
Sultanahmet’teki 550 yıllık tarihi İshak Paşa Hamamı için 3 buçuk milyon dolar değer biçildi.

İstanbul Sultanahmet’teki 550 yıllık İshak Paşa Hamamı satılığa çıkarıldı. Tarihi hamam için 3 buçuk milyon dolar fiyat belirlendi.

Üzerine "satılk"  tabelası asılan hamamın sahibi olan ailenin 2014 yılında da 550 yıllık eseri 6 milyon dolara satışa çıkardığı, sonradan vazgeçtiği öğrenildi.

İstanbul günlük olarak yayınlanan yerel Gazete Damga'nın haberine göre yaklaşık 350 metrekare büyüklüğündeki hamamı alacak olanlar, dış görünüşünü bozmadan iç kısımlarda aslına uygun tadilat yapabilecek ve otel olarak kullanamayacak.

Habere göre, 2018'in sonunda yeniden satılmak istenen hamama 3 buçuk milyon dolar değer biçildi.

Mülk sahibi ailenin avukatı önceliklerinin hamamı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne trampa yoluyla vermek olduğunu söyledi. Avukat, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan ve hamam ile eş değerde olan arsa ya da başka bir gayrimenkulle takas yapılabileceğini belirtilerek, Vakıflar'a bu yönde bir teklif verildiği açıklandı.

Hamam için yabancı şirketlerden çok sayıda satın alma teklifi geldiği, Türkiye'den de birçok büyük şirketin hamama talip olduğu, taliplerin tarihi binayı müzayede salonu olarak kullanmak istedikleri öğrenildi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar