66 milyon dolarlık maaşı eleştirilmişti, yılın iş insanı seçildi

66 milyon dolarlık maaşı eleştirilmişti, yılın iş insanı seçildi
Disney’in varisi Abigail Disney'in 66 milyon dolarlık maaşı nedeniyle sert şekilde eleştirdiği Disney’in CEO’su Bob Iger, Time dergisi tarafından yılın iş insanı seçildi.

Geçtiğimiz aylarda yıllık 66 milyon dolarlık maaşı ile eleştirilerin odağında yer alan Disney’in CEO’su Bob Iger, Time dergisi tarafından yılın iş insanı seçildi.

Geçtiğimiz mart ayı itibariyle piyasa değeri 75 milyar dolar birden artan Disney şirketi ise Bob Iger’e yapılan ödemeyi savunup, ücretin büyük oranda performansa göre belirlendiğini duyurmuştu.

Dünyanın en büyük eğlence ve medya şirketlerinden biri olan Disney’in CEO’su Bob Iger, Time dergisi tarafından yılın iş insanı seçildi.

Şirket içindeki sancılı bir süreçten sonra stratejik kontrolü ele alan Iger, karar verme mekanizmasını kendinde topladı. Şirketin kurucuları ve mevcut yönetimi arasındaki tatsızlığa da son verdi. Disney CEO'su Bob Iger, 2005 yılından bu yana Disney'de CEO görevinde bulunuyor.

Şirketin açıklamasında Disney’in piyasa değerinin geçen mart ayında 75 milyar dolar arttığı, Iger’in 2005’te CEO olduktan sonra Disney’in hisselerinin 24 dolardan 132 dolara çıktığı belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar