PKK ve PAJK'lı tutuklulardan açlık grevi açıklaması

PKK ve PAJK'lı tutuklulardan açlık grevi açıklaması
Cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutuklular adına yapılan açıklamada, 7 bin tutuklunun açlık grevinde olduğu belirtilerek, eylemin talepler kabul edilene kadar süreceği

Cezaevlerindeki PKK ve PAJK'lı tutuklular adına yapılan açıklamada yaklaşık 7 bin tutuklunun açlık grevinde olduğu belirtilerek, "Eylemimizi taleplerimiz kabul görene kadar sürdüreceğiz" denildi. Açıklamada, dünya ve Türkiye kamuoyunu, duyarlılık çağrısı yapıldı.

Cezaevindeki PKK ve PAJK'lı tutuklular adına yazılı açıklamada , PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecride karşı dünyanın her yerinde eylemler yapıldığını belirtilerek, son olarak Zülküf Gezen, Ayten Beçet, Uğur Şakar ve Zehra Sağlam'ın tecride karşı yaşamlarına son verdiği hatırlatıldı. Açıklamada, cezaevinde yaşamına son verenlerin, başka ölümlerin önüne geçmek istediği ifade edildi.

Yaklaşık 7 bin tutuklunun açlık grevinde olduğu belirtilen açıklamada, "Eylemimizi kararlıca  taleplerimiz kabul görene kadar sürdürmeye devam edeceğiz" denildi. Açıklamada dünya ve Türkiye kamuoyuna açlık grevlerine ilişkin duyarlılık çağrısı yapıldı. (Mezopotamya Ajansı)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar