80 yaşındaki hasta tutuklunun tedavisi engelleniyor

80 yaşındaki hasta tutuklunun tedavisi engelleniyor
İnsan Hakların Derneği (İHD) İskenderun Hukuk Komisyonu hasta tutuklunun durumuna ilişkin açıklama yaptı.

İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 80 yaşındaki hasta tutuklu Sıddık Güler, sağlık durumunun gün geçtikçe kötüye gittiğini ve tedavisinin engellendiğini aktararak, bir an önce tahliye edilmesini istedi. 
 
İnsan Hakların Derneği (İHD) İskenderun Hukuk Komisyonu, İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan 80 yaşındaki hasta tutuklu Sıddık Güler’le görüşüp, sağlık durumuna dikkat çekti. 1994 yılından bu yana cezaevinde olan hasta tutuklu Güler, ciddi sağlık sorunları yaşadığını aktararak bir an önce tahliye edilme talebinde bulundu.
 
‘TEDAVİM ENGELLENİYOR’
 
Güler ile 5 Eylül’de cezaevinde görüştüklerini ifade eden Avukat Mehtap Sert, Güler’in sağlık koşulları nedeniyle kişisel bakımını sağlayamadığı ve artık yürüyemeyecek durumda olduğunu anlattı. Av. Sert, Güler’in kendilerine, "26 yıllık cezaevi sürecimde 9 cezaevi gezdim. Benle birlikte bir çocuğum da cezaevinde. Antep Cezaevi’nde sağlık sorunlarım nedeniyle İHD’ye başvuru yaptım. Son olarak  İskenderun Cezaevi’ne sürgün edildim. Yüksek tansiyon ve kalp rahatsızlığım ile romatizma hastalığım var. İki kez anjiyo oldum. Tedavim yapılmıyor. Hastaneye sevkim yapılıyor, orada dosyama bakılarak, tedavim engelleniyor. Tek başıma hayatımı idame edemiyorum. Koğuşta bulunan gençler bana yardımcı oluyor" dediğini aktardı. 
 
‘AYAKTA SAYIM DAYATILIYOR’

 
Sert Güler’in ayrıca, insanlık onuruna yakışmayan ayakta sayım dayatmasına maruz kaldığını da ifade ettiğini belirterek,  "Sayım sırasında gardiyanların  psikolojik şiddetine ve fiziksel şiddetine maruz kalıyoruz. Gardiyan hiçbir sebep yokken genç tutuklulara hakaret edip, darp ediyor. Cezaevinde sular akmıyor. Bizlere kitap, dergi ve radyolarımız verilmiyor. Bizleri diğer tutuklularla aynı görüş odasında görüş yapmaya zorluyorlar. Cezamın bitmesine 4 yıl var. Sağlık koşullarım göz önünde bulundurularak, tedavimin yapılması için serbest bırakılmamı istiyorum" dediğini aktardı. 
 
‘BİR AN ÖNCE TAHLİYE EDİLMELİ’
 
Güler’in kendileriyle görüşmeye kendi imkanlarıyla uzun bir uğraş sonucu geldiğini dile getiren Av. Sert, Güler’in ciddi sağlık sorunları yaşamasına rağmen tekerlekli sandalyeyle gelmediğini söyledi. İdeolojik yaklaşımlardan ötürü Güler’in tedavisinin engellendiğini aktaran Av. Sert, Güler’in koğuş bulunan arkadaşlarının yardımıyla hayatını idame ettiğini ifade etti. Belediyenin altyapı çalışmaları nedeniyle cezaevinde suların kesildiğini belirten Av. Sert, Güler’in sağlık hakkından yararlanması için bir an önce tahliye edilmesini istedi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar