AABF kuruluş yıldönümü etkinliğine CHP ve HDP'yi davet etti

AABF kuruluş yıldönümü etkinliğine CHP ve HDP'yi davet etti
28 Eylül 2019 tarihinde Köln'de gerçekleştirilecek olan 30. Kuruluş Yıldönümü etkinliğine Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu heyeti, CHP ve HDP'yi ziyaret ederek etkinliğe davet etti.

28 Eylül 2019 tarihinde Lanxess Köln Arena’da 30. Kuruluş Yıldönümünü çerçevesinde merkezi bir etkinlik düzenleyen Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, CHP ve HDP başta olmak üzere tüm muhalif grupları ‘Yol Bir Sürek Binbir – Barış Senfonisi’ etkinliğine davet etti.

‘Yol Bir Sürek Binbir – Barış Senfonisi’ kapsamında, CHP ve HDP Genel Merkezleri’ni ziyaret eden AABF heyeti etkinlik davetiyelerini elden ulaştırdı. Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu ve Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkan Yardımcısı Alican Önlü tarafından karşılanan heyet, "Yol Bir Sürek Binbir – Barış Senfonisi" etkinliğinin içeriği hakkında bilgi sunarken, yapılan çalışmalar konusunda da görüş alışverişinde bulundular.

Konuyla ilgili açıklama yapan AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat, toplumun tüm kesimleriyle birlikte 30. Kuruluş yıldönümünü buluşmayı hedeflediklerini ifade etti. Mat, "Amacımız sadece 30 yılımızı kutlamak değil, ülkemiz başta olmak üzere dünya üzerinde haksızlığa uğrayan tüm halkları dayanışma içinde kucaklayan bir duygu birlikteliğini yakalamaktır. Özellikle tekrarlanan İstanbul seçimleri bize gösterdi ki; Gezi ile başlayan ve muhalif güçlere kazandıran o birlik ruhunu yeniden var etmek gerekiyor. Alevi toplumunun bu muhalif güçler arasında köprü vazifesi görecek işlevinin farkındayız ve bu sorumlulukla olaylara yaklaşıyoruz" dedi. (HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar