ABD Adana Konsolosu, Diyarbakır Belediye Eşbaşkanı Mızraklı’yı ziyaret etti

ABD Adana Konsolosu, Diyarbakır Belediye Eşbaşkanı Mızraklı’yı ziyaret etti
ABD Adana Konsolosu Alejandro Baez, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’yı ziyaret ederek seçim başarısından dolayı tebrik etti.

ABD Adana Konsolosu Alejandro Baez ve ikinci konsolos Kara Babrowski, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Yapılan görüşmede konsolos Baez, seçim başarısından dolayı Mızraklı’yı tebrik etti.

ABD Adana Konsolosu ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı arasındaki sohbet sırasında Baez’in 'doktor iken neden politikaya atıldınız' sorusuna Mızraklı, "Bölgede hekimlik yaparken insanların sadece biyolojik ya da patolojik meseleleriyle değil, toplumda patolojikleşmiş olan bir takım sorunlara karşı insanların adeta sesi ve sözü olursunuz" yanıtı verdi.

'TÜM OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN ÖNÜMÜZE BAKIYORUZ'

31 Mart seçimleri sürecinin adil, eşit, demokratik ve gerçek anlamda hukuki normlar çerçevesinde gerçekleşmediğini ifade eden Mızraklı, "HDP’nin bölgede ağırlıklı olarak seçimlerden etkili çıktığı bilinmektedir. Tabii bu sürecin belki de en can alıcı halkası Yüksek Seçim Kurulu (YSK) marifetiyle bölgede yaşanmış olan, kazanan parti olmamıza rağmen Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) gerekçe gösterilerek seçime hukuksuzca müdahale etmiş olması. Bütün bunlara rağmen biz, önümüze bakıyoruz. Neler yapabiliriz? Yani toplumun yaşamış olduğu bu sancılı durumdan çıkışı için hangi adımları atabiliyoruz. Onun planlamasını yapmaya çalışıyoruz" dedi.

DİYARBAKIR BELEDİYESİNE YAPILAN 2'İNCİ DİPLOMATİK ZİYARET

Diyarbakır’da gerçekleşen ziyaretin bugüne kadar ki 2’inci diplomatik ziyaret olduğunu belirten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mızraklı, ziyaretin bu nedenla önemli olduğunu da dile getirdi.

Ziyaret sonunda Mızraklı, Baez'e Diyarbakır'ın tarihi figürlerinden olan çift başlı kartal tablosu hediye ederken Baez, Mızraklı’ya üzerinde 'Teksas' yazılı kitap hediye etti.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar