Ara seçim sonuçları ABD basınında

Ara seçim sonuçları ABD basınında
Demokratların Temsilciler Meclisi'nde, Cumhuriyetçilerin ise Senato'da çoğunluğu elde ettiği ara seçimler ülkenin gazetelerinin manşetlerinde yer aldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Başkan Donald Trump'ın ülkede ve uluslararası toplumda tartışma yaratan politikaları için referandum niteliği taşıyan ara seçimlerde, Demokratlar beklendiği üzere Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ele geçirirken, Senato Cumhuriyetçilerin elinde kaldı.

Ara seçimler ülkenin gazetelerinin manşetlerinde yer aldı.

NEW YORK TRUMP PARTİLER SAVAŞI TRUMP'I BEKLİYOR

New York Times gazetesi Demokratların Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde etmelerine karşın Cumhuriyetçilerin Senato’da çoğunluklarını pekiştirdiğini yazdı.  Haberde, "Partiler savaşı Trump'ı bekliyor. Belki de ona uygun olan budur" dendi.

WASHINGTON POST: BELİRSİZ SONUÇ

Washington Post gazetesi ise Demokratların Temsilciler Meclisi zaferini ön plana çıkarıyor. Gazetenin birinci sayfasında yer alan bir yazıda ise "Trump için referandum niteliği taşıyan seçimlerden belirsiz sonuç çıktı" yorumu yapılıyor.

İLGİLİ HABER: ABD'DE İLK MÜSLÜMAN KADIN KONGRE ÜYELERİ

İLGİLİ HABER: ABD'DE İLK AÇIK EŞCİNSEL VALİ

İLGİLİ HABER: ABD'DE TEMSİLCİLER MECLİSİ 8 YIL SONRA DEMOKRATLARDA

İLGİLİ HABER: KONGRENİN BİR KANADINI KAYBEDEN TRUMP: MUAZZAM BAŞARI

WSJ: AVANTAJ BARINDIRAN MAĞLUBİYET

Wall Street Journal da ‘Belirsiz Sonuç’ manşetiyle çıktı. Gazetenin birinci sayfasında ‘Trump için bazı avantajları da barındıran bir mağlubiyet’ deniyor. Demokratların ise Cumhuriyetçiler tarafından domine edilen Kongre’deki dengeleri değiştirdiği ifade ediliyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar