ABD Büyükelçiliği, Türkiye'ye 'ifade ve basın özgürlüğü' çağrısı yaptı

ABD Büyükelçiliği, Türkiye'ye 'ifade ve basın özgürlüğü' çağrısı yaptı
Bloomberg'ün iki muhabiri hakkında geçen yıl yaptıkları bir haber nedeniyle dava açılmıştı. Muhabirler 'Türkiye ekonomisinin istikrarını zayıflatmaya çalışmak'la suçlanıyor.

ABD merkezli haber kuruluşu Bloomberg'ün, iki muhabirleri hakkında geçen yıl Ağustos ayında Türk Lirası'ndaki ani değer kaybından Türk bankalarının nasıl etkilendiğine ilişkin bir haber nedeniyle 2 ila 5 yıl hapis cezası istemiyle dava açılması üzerine ABD'nin Türkiye Büyükelçiliği, Twitter hesabından ifade ve basın özgürlüğünün korunması çağrısı yaptı. 

ABD Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "İfade ve basın özgürlüğü demokrasiyi güçlendirir ve bu özgürlüğün her yerde korunması gerekir. Gazetecileri mesleklerini icra ettikleri için suçlamak, bu evrensel prensibe aykırıdır" ifadelerine yer verildi. 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) şikayeti üzerine hazırlanan iddianamede, muhabirler Kerim Karakaya ve Fercan Yalınkılıç'ın Ağustos'ta yayımlanan haber üzerinden "Türkiye ekonomisinin istikrarını zayıflatmaya çalıştığı" iddia ediliyor. (HABER MERKEZİ) 

    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar