ABD'den S-400 uyarısı: Yaptırımlar ekonominize zarar verecek

ABD'den S-400 uyarısı: Yaptırımlar ekonominize zarar verecek
S-400'ler konusunda ABD'den yeni uyarı geldi. ABD'nin Savunma Bakan Vekili Esper, S-400'lerin hem Türkiye'nin F-35 programına hem de ekonomiye zarar vereceğini söyledi.

ABD Savunma Bakan Vekili Mark Esper, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasının Türkiye'nin F-35 programındaki rolünü sona erdireceği gibi ekonomiye de yaptırımlar nedeniyle zarar vereceğini söyledi.

Esper'in bu sözleri Brüksel'de bir araya gelen NATO Savunma Bakanlarını görüşmeleri kapsamında Savunma Bakanı Hulusi Akar'a ilettiği belirtiliyor.

Esper ve Akar görüşmesine ilişkin Reuters'a bilgi veren Amerikalı bir yetklili, "Esper, Türkiye'nin hem S-400 hem de F-35 sahibi olamayacağı konusunda bir kez daha katı bir tutumdaydı. Eğer S-400'leri kabul ederlerse, sadece F-35 programına değil ekonomiye yönelik sonuçlarını da kabul etmeleri gerekiyor" diye konuştu. 

Türkiye'ye S-400'lerin teslimatı konusunda Rusya'dan da bir açıklama gellmişti. Rusya'nın savunma sanayi şirketi Rosoboronexport'un CEO'su Alexander Mikheyev, ilk teslimatın Temmuz'da başlayacağını söylemişti. Teslimat için yüzde 99 hazır olduklarını belirten Mikheyev, lojistik konusundaki sorunları çözmeye odaklandıklarını söyledi. Rosoboronexport'un CEO'su kontratı rekor bir sürede tamamlayacaklarını da dile getirdi. (Kaynak: Deutsche Welle Türkçe)

Öne Çıkanlar