ABD Genelkurmay Başkanı: Güç dengesizliği var ancak TSK sadece iki köyü ele geçirmiş durumda

ABD Genelkurmay Başkanı: Güç dengesizliği var ancak TSK sadece iki köyü ele geçirmiş durumda
Pentagon'da soruları cevaplayan Orgeneral Mark Milley, Türkiye’nin Kuzey Suriye harekatına ilişkin askeri ayrıntıları paylaştı.

ARTI GERÇEK- ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Mark Milley ABD Savunma Bakanlığı'nda (Pentagon) gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Orgeneral Mark Milley, sorular üzerine Türkiye’nin harekatına ilişkin askeri ayrıntıları paylaştı. Mark Milley, TSK'nin 3. gününe giren harekatta ilerleme sağlayıp sağlayamadığı sorusu üzerine QSD ile TSK arasında güç dengesizliği bulunduğunu, TSK'nın şu ana kadar sadece iki köyde kontrolü sağladığını söyledi. 

Orgeneral Mark Milley, Suriye Demokratik Güçleri'nin (QSD) kontrolü altındaki bölgelerde bulunan IŞİD kampları ile ilgili de QSD'nin hala sorumluluğunun devam ettiğini belirterek, "Biz Kürt güçlerinden bizimle ortaklıklarını sürdürmelerini bekliyoruz. Onlar kendilerini korumaya çalışıyorlar fakat kontrolleri altındaki IŞİD kamplarındaki güvenliği sağlamalarını bekliyoruz. Hala da kontrol ettikleri kamplarından sorumludur" diye konuştu.

Öne Çıkanlar