ABD ile S-400'ler sonrası ilk görüşme yapıldı

ABD ile S-400'ler sonrası ilk görüşme yapıldı
Milli Savunma Bakanı Akar, ABD Savunma Bakanı Vekili Esper ile telefonda görüştü. Akar, Esper'a, 'Patriot teklifi konusundaki değerlendirmelerinin devam ettiğini' söyledi.

Türkiye’nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini almaya başlamasının ardından ABD ile ilk görüşme gerçekleşti. Milli Savunma Bakanı Akar ile ABD Savunma Bakan vekili Mark Esper telefonda görüştü. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Akar-Esper görüşmesinde Akar'ın, "S-400 savunma sistemi alımı tercih değil bir zorunluluk. Patriot teklifi konusundaki değerlendirmeler devam ediyor" dediği belirtildi.

Görüşmede Akar'ın "F-35 savaş uçağı projesinin kendi yolunda ilerlemesi gerektiğini, Türkiye'nin projenin ortağı olduğunu vurguladığı" ve Türkiye'nin F-35 ve S-400 sistemlerinin olası etkileşimi konusunda NATO'nun da dahil olabileceği çalışma grubu önerisinin hala geçerliliğini koruduğunu aktardığı bildirildi.

PENTAGON TOPLANTISI İPTAL EDİLMİŞTİ

Bu görüşmeye ilişkin açıklamanın yapılmasından hemen önce, Pentagon TSİ 18.15’te düzenlenmesi beklenen basın toplantısının ‘bilinmeyen bir tarihe ertelendiği’ haberi gelmişti.

ACİLEN BİR HEYET GELECEK

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında ayrıca görüşmede iki ülke arasındaki diyaloğun sürdürülmesi ve Suriye’de güvenli bölge oluşturulması konusunda önümüzdeki hafta bir ABD heyetinin acilen Ankara’ya gönderilmesi konusunda mutabakata varıldığı da aktarıldı. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar