ABD, İngiltere vatandaşı 2 IŞİD infazcısını gözetimine aldı

ABD, İngiltere vatandaşı 2 IŞİD infazcısını gözetimine aldı
Trump: ABD, Beatles olarak bilinen ve Suriye'de baş keserek infaz gerçekleştiren 2 IŞİD militanını gözetimine aldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan El-Hol Kampı'nda tutulan İngiltere vatandaşı 2 IŞİD militanını kamptaki hapishaneden çıkarıp gözetimine aldı. ABD Başkanı Donald Trump, "ABD, Beatles olarak bilinen ve Suriye'de kafa keserek infaz gerçekleştiren 2 IŞİD militanını gözetimine aldı ve Suriye'den çıkartarak ABD tarafından kontrol edilen güvenli bir bölgeye getirdi. Onlar kötünün de kötüsü" dedi.

Amerikan basınında yer alan haberlere göre, ABD'li gazeteci James Foley'nin 2014 yılında başını keserek infaz eden ve esir tutulan diğer Amerikan vatandaşlarını da öldürdüğüne inanılan El Shafee Elsheikh ve Alexanda Kotey adlı 2 İngiliz IŞİD militanı, El-Hol Kampı'ndan çıkarılıp ülke dışına transfer edildi. 

ABD'li yetkililer "Beatles" lakaplı IŞİD militanlarının nereye götürüldüğü bilgisini paylaşmazken, Washington Post gazetesi ise 2 militanın Irak'taki ABD üssüne götürüldüğünü iddia etti.

Haberde, ABD'nin 2 militanı Amerika'da yargılamak istediği, ancak militanlardan birisinin ailesinin İngiliz hükümetine oğullarının ABD'ye gönderilmeden İngiltere'de yargılanması için açtığı dava nedeniyle militanların transferlerinin yapılamadığı belirtildi.

TRUMP'TAN İLK AÇIKLAMA

ABD Başkanı Trump konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Trump açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'nin ya da Kürtlerin kontrolu kaybetmesi olasılığına karşın ABD, Beatles olarak bilinen ve Suriye'de baş keserek infaz gerçekleştiren 2 IŞİD militanını gözetimine aldı ve Suriye'den çıkartarak ABD tarafından kontrol edilen güvenli bir bölgeye getirdi. Onlar kötünün de kötüsü." (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar