Pompeo: Trump Suriye'de yeniden askeri eyleme geçmeyi düşünüyor

Pompeo: Trump Suriye'de yeniden askeri eyleme geçmeyi düşünüyor
Mike Pompeo Ortadoğu turu kapsamında gittiği Mısır'ın başkenti Kahire'de konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, IŞİD'e karşı savaş sürdürülürken Amerikan askerlerinin Suriye'den çekileceğini söyledi.

Ortadoğu turu kapsamında Kahire'de bulunan Pompeo, Mısırlı mevkidaşıyla düzenlediği basın toplantısı sırasında Washington'un Ortadoğu'da değişmez bir partner olarak kalacağını ifade etti.

İLGİLİ HABER: ERDOĞAN KÜRTLER KONUSUNDA TAAHÜTLERDE BULUNDU

Pompeo, 'Donald Trump, Suriye'de yeniden askeri eyleme geçmeyi düşünüyor ama umarım buna gerek kalmaz' şeklinde kafa karıştıran açıklamalar yaptı.

FRANSA 'QSD EN BÜYÜK MÜTTEFİKİMİZ' DEMİŞTİ

Fransa Dışişleri Bakanı Le Drian, ülkesinin askeri olarak Irak ve Suriye'de bulunduğunu ve Suriye'den siyasi çözüm bulununca çekileceğini açıklamıştı.

IŞİD'in Suriye'nin bir bölümünde ve Irak'ta hala varlığını devam ettirdiğini belirten Le Drian, örgüte karşı mücadelenin bitmediğini ifade etmişti.

Le Drian, Fransa'nın temel hedefinin IŞİD ile mücadele olduğunu vurgulamıştı.

Demokratik Suriye Güçleri'ne (QSD) de değinen Le Drian, "Suriye'de QSD bizim en büyük müttefikimiz. Onlar sahada IŞİD'e karşı mücadele ediyor. ABD'nin Suriye'den çekilme kararı ciddi bir karar çünkü QSD'yi çok zor duruma düşürüyor. Dolayısıyla uluslararası seviyede müttefiklerimizle onların güvenliğini sağlamamız gerekiyor" ifadesini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

 

Öne Çıkanlar