ABD: Askerlerimiz iki ateş arasında kalabilir

ABD: Askerlerimiz iki ateş arasında kalabilir
Suriye’nin kuzeyinden tahliye olmaya hazırlanan Amerikan askerlerinin iki karşıt ordu arasında kalabileceğine dikkat çeken ABD Savunma Bakanı Esper, kendilerini savunacaklarını söyledi.

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde yürüttüğü sınır ötesi harekatı konusunda yeni bir açıklama yaptı.

Esper, "Son 24 saatte Türkiye’nin harekatı ilk plana kıyasla daha güneye ve batıya genişleteceğini öğrendik" diyerek, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde kalan yaklaşık 1000 askerini tahliye etmeye hazırlandığını söyledi. Esper, askerlerin güneye kaydırılacağını söyledi.

‘SDG RUSYA VE SURİYE İLE ANLAŞABİLİR’

CBS kanalına konuşan Esper, yine son 24 saat içinde, QSD’nin Suriye ve Rusya yönetimleriyle bir anlaşma yapmayı planladığı bilgisini de aldıklarını belirterek, "Dolayısıyla Amerikalılar ilerlemekte olan iki karşıt ordunun arasında kalabilir" ifadelerini kullandı.

'ABD, İLERLEYEN İKİ KARŞIT ORDUNUN ARASINDA KALABİLİR'

Suriye’nin kuzeyinde kalan Amerikan askerlerinin TSK ve ÖSO güçleri ile SDG arasında bulunduğunu söyleyen Esper, "Dolayısıyla Amerikalılar ilerlemekte olan iki karşıt ordunun arasında kalabilir" ifadelerini kullandı. Esper, "Dolayısıyla, dün gece ulusal güvenlik ekibinin geri kalanıyla istişarelerin ardından başkanla konuştum ve Suriye’nin kuzeyindeki askerlerin planlı bir şekilde çekilmesi emri verdi" dedi.

ABD: KENDİMİZİ SAVUNMA HAKKIMIZ VAR

ABD Savunma Bakanı, Amerikan askerlerinin ateş altında kalması halinde yanıt verme izninin olup olmadığı sorusuna da, "Kendilerini savunma hakları var ve gerekirse bunu kullanacaklar" yanıtı verdi.

(HABER MERKEZİ)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar