Abdullah Gül'den Erdoğan'a 'tebrik' telefonu

Abdullah Gül'den Erdoğan'a 'tebrik' telefonu
Adı yeni parti hazırlığı iddialarında geçen Gül'ün Erdoğan'ı seçimden bir gün sonra arayarak tebrik ettiği kaydedildi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 31 Mart seçimlerinden bir gün sonra halefi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik ettiği gündeme geldi.

DHA'nın haberine göre Gül, seçimin ertesi günü Erdoğan’ı aradı ve 'hayırlı olsun' temennisinde bulunarak başarılar diledi. Haberde, Erdoğan ile Gül arasında ‘uzun ve sıcak bir konuşma’ geçtiği kaydedilirken, Gül’ün, "Seçimler çok yoğun geçti. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Çok yoruldunuz" dediği bilgisine yer verildi. Erdoğan ile Gül'ün, yakın bir zamanda yüz yüze görüşecekleri de belirtildi.

İsmi 24 Haziran seçimlerinde 'çatı adayı' olarak bir süre gündemde kalan eski Cumhurbaşkanı Gül ile AKP'nin kuruluş süresinde yer alan bazı isimlerin yeni bir parti kurmaya hazırlandığı konuşuluyordu. 

Ocak Medya'da Veysi Dündar, "11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile içten bir görüşmenin notları…" başlıklı yazısında Gül'ün Erdoğan'la bir süredir görüşmediklerini ve "AKP’nin kurucu ilkelerinden yolunu çeviren ben miyim? Elimdeki 30 km öteyi gösteren dürbün ile baktığımda gördüğüm engeli, engebeyi işaret ettiğim için suçlanmam haksızlık değilse nedir?" söylediğini ileri sürmüştü.  (HABER MERKEZİ)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar