Abdullah Gül: Yeni Zelanda Başbakanı'nı tüm liderler örnek almalı

Abdullah Gül: Yeni Zelanda Başbakanı'nı tüm liderler örnek almalı
Abdullah Gül, Yeni Zelanda'daki saldırıya ilişkin Başbakan Jacinda Ardern’in açıklamaları örnek gösterdi: Bu samimi ve kararlı tavır tüm liderlerin örnek almasını gerektirecek nitelikte.

ARTI GERÇEK - Yeni Zelanda'da Cuma namazına yapılan silahlı saldırının ardından Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in yaptığı açıklamalar tüm dünyada olumlu bir etki yaratırken, saldırının görüntilerini seçim mitinglerinde dev ekranlarda göstererek propoganda yapan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, tüm dünya tarafından eleştirildi.

Yeni Zelanda Dışişleri Bakanı Winston Peters, Erdoğan’ın katliam görüntülerini göstermesinin ülke dışındaki Yeni Zelandalıları tehlikeye atabileceğini ifade etmesinin ardfından eleştiri oklarını yeni Zelanda hükümetine çeviren Erdoğan, Çanakkale Savaşı'nın yıldönümünde Yeni Zelandalılara yönelik yaptığı "Dedeleriniz geldiler, burada olduğumuzu gördüler, kimi ayakta kimi tabutta geri döndüler. Aynı niyetle gelecekseniz sizi de bekleriz. Sizleri de dedeleriniz gibi uğurlayacağımızdan hiç şüpheniz olmasın" açıklaması dünya kamoyunda 'Yeni Zelandalılara ve diğer Batılı ülke vatandaşlarına yönelik şiddetin körükleme riski' olarak yorumlandı.

11'İNCİ CUMHURBAŞKANI GÜL, 'YENİ ZELANDA BAŞBAKANI TÜM LİDERLER TARAFINDAN ÖRNEK ALINMALI' DEDİ

Bu tartışmalar sürerken 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zıttı ifadelere yer verdi.
 


Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'in açıklamalarını ve ülkesinde katliam sonrası aldığı kararları olumlayan 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Yeni Zelanda'da yaşanan tüyler ürpertici katliam sonrasında Başbakan Jacinda Ardern'in yaptığı sağduyulu konuşmalar, ortaya koyduğu kuşatıcı politika ve sergilediği samimi ve kararlı tavır tüm liderlerin örnek almasını gerektirecek niteliktedir" dedi.

Öne Çıkanlar