Açlık grevindeki hasta tutuklu Kemal Özelmalı hastaneye kaldırıldı

Açlık grevindeki hasta tutuklu Kemal Özelmalı hastaneye kaldırıldı
Açlık grevindeki Wernicke Korsakoff hastası tutuklu Kemal Özelmalı, bilincinin kapanması üzerine hastaneye kaldırıldı.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan 'cezaevinde kalamaz' raporu olmasına rağmen serbest bırakılmayan Wernicke Korsakoff hastası Kemal Özelmalı, 27 Eylül'den itibaren tahliye talebiyle açlık grevi eylemine başladı.

Aynı cezaevinde bulunan Harun Kaya, Özelmalı'nın açlık grevinin 72'nci gününde durumunun kötüleşerek bilincinin kapanmasıyla Adana Şehir Hastanesi'ne kaldırıldığını ve tedavi altına alındığını anlattı:

"5 Aralık Çarşamba günü Kemal arkadaşımız su almayı bile bıraktı. 7 Aralık Cuma günü açlık grevinin 72'nci gününde ise bilinci kapandı. Hastaneye kaldırıldı. Bilinci kapandığı için müdahalede bulunmuşlar. Serum takmışlar. Şuan için durumu iyi ve konuşabiliyor. Heyet önüne çıkmış ama daha hastane raporu yok. Savcının hastane raporu olmadığı için kabul ya da ret kararı da yok. Kemal arkadaşımızın Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesini bekliyoruz. Arkadaşımızın durumu kötü ve serbest bırakılması gerekir. Kamuoyuna çağrımız Kemal arkadaşımıza sahip çıkmasıdır."

‘SAHTE RAPORLARLA CEZAEVİNDE TUTULUYORUM’

Wernicke Korsakoff hastası Kemal Özelmalı, 3 Aralık'ta görüştüğü vasisi Ramazan Ceylan’a, "İrademi kırmaya çalışıyorlar. Bana diyorlar ki 'açlık grevini bırak. Biz tedavi ederiz' diyorlar. 15 gün önce beni hastaneye götürdüler. Doktorlara, ben hastayım diyorum, inanmıyorlar. Sahte raporlar oluşturup beni tekrardan cezaevine getiriyorlar. Cezaevinde tek başıma ihtiyacımı gideremiyorum. Arkadaşlarım bana yardım ediyor. Aslında benim bu açlık grevim; benim tahliye durumumla ilgili değildir. Benim hukuksuz bir şekilde cezaevinde kalmamdandır. Beni mücadelemden vazgeçirmeyi düşünüyorlar. Aslında ben Rehşan Ecevit affından dışarıya çıkmam gerekirdi. Sahte rapor ve iddianamelerle tutuluyorum. Açlık grevimin sonuç bulmaması durumunda ileriki günlerde dilekçe verip ölüm orucuna başlayacağım" diye belirtmişti. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar