Açlık grevindeki iki tutuklunun durumu kötüleşti

Açlık grevindeki iki tutuklunun durumu kötüleşti
Açlık grevindekiler, IŞİD ve FETÖ tutukluları ile aynı koridorda oldukları için açık görüş yapamadıklarını da dile getirdi.

İmralı Cezaevi’nde bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecride karşı açlık grevindeki tutukludan olan Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’ndeki Mazhar Güler, ailesi aracılığıyla kamuoyuna mesaj gönderdi.

MA’nın haberine göre 54 gündür açlık grevinde olan Güler, eylemleri nedeniyle psikolojik baskıya maruz kalsalar da eylemlerinde kararlı olduklarını ifade etti.

"Cezaevinde 15 arkadaş olarak açlık grevindeyiz. 3 aydır açlık grevinde olan İnan Akın ile 54 gündür açlık grevinde olan Harun Kaya arkadaşlarımızın durumu kritik aşamada" diye anlatan Güler şunları dile getirdi:

"Vitaminler yeteri kadar verilmiyor. IŞİD ve FETÖ tutukluları ile aynı koridorda olduğumuz için açık görüş yapamıyoruz. Gardiyanlar günde 3 kez ellerindeki demir çubuklarla kapılara vurarak, psikolojik baskı yapıyorlar. Tecrit kalkmayana kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Talepler yerine getirilene kadar direneceğiz."

Öne Çıkanlar