Açlık grevini sonlandıran tutuklulara ayakta muayene

Açlık grevini sonlandıran tutuklulara ayakta muayene
Tekirdağ F Tipi Cezaevi'ndeki tutuklular, ayakta ve kelepçeli olarak muayene edilip ring aracıyla geri götürülüyor. Kandıra'da muayeneler yarın yapılacak.

ARTI GERÇEK - PKK lideri Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecride karşı başlatılan açlık grevleri sırasında en yoğun ihlallerin yükseldiği Tekirdağ F Tipi Cezaevi bu kez açlık grevini sonlandıran tutuklulara yapılan ihlallerle gündemde.

TUTUKLULAR, KELEPÇELİ VE AYAKTA MUAYENE YAPILIP RİNG ARACIYLA GERİ GÖNDERİLİYOR

26 Aralıktran bu yana açlık grevi eylemini sürdüren tutuklular, eylemi sonlandırmalarının ardından Tekirdağ Cezaevi’nden Tekirdağ Devlet Hastanesine sevk edilseler de ayakta ve kelepçeli olarak muayene edilip ring aracıyla geri götürülüyor.

KANDIRA'DAKİ TUTUKLULAR GREVİ BİTİRDİKLERİNE DAİRDİLEKÇELERİNİ VERDİ

Kandıra F1 ve F2 cezaevlerindeki tutklularla haftasonu olduğu için görüşme yapmayan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Hapishane Komisyonu, cezaevi ikinci müdürü ile gerçekleştirdikleri görüşme sonrası yaptıkları açıklamada, sevklerin yarından itibaren Seka Devlet Hastanesine yapılacağı belirtildi:

"Kandıra F1 de açlık grevindeki tutuklu erkekler ve kadınlarla görüştük. Haftasonu olduğu için hükümlülerle görüşmemize izin vermediler. Erkekler grevi bitirdiklerine dair dilekçelerini vermişlerdi. Kadınlarda bugün verecekler. Başgardiyan ile görüştük grevcileri Izmit Seka Devlet Hastanesine sevk edeceklerini söyledi.  Şu an kurum doktorları odaları dolaşarak kontrol muayenesi yapıyor. İlk grubu sevk edeceklerini söylediler. Diğerlerini de sağlık durumlarına göre sevk edecekler.

'YARIN DOKTOR MUAYENESİ YAPILACAK'

Kandıra T2 de 5 mahpus 1 Marttan beri açlık grevindeydi ancak hepsi hükümlüdür haftasonu olduğu için görüşme yapmaya izin vermediler. Burada cezaevi ikinci müdürü ile görüşme yaptık greve girenlerin, grevi bitirdiklerine dair dilekçelerini verdiklerini söylediler. Yarın kurum doktorunun muayeneye geleceklerini söylediler.

Kandira F2 hapishanesinde de hükümlü muvekiller ile görüşmemize izin vermediler.Tutuklular ile görüşüldü.Mahpuslar açlık grevini bitirdiklerine dair dilekçe vermişler.ikinci müdürle görüşüldü. Sağlık durumları kritik olanlardan başlanmak üzere peyderpey kocaeli Seka Devlet Hastanesine şevkler yapılacak şeklinde bilgi verildi." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar