Açlık grevleri: Geçici hafıza kaybı ve körlükler başladı

Açlık grevleri: Geçici hafıza kaybı ve körlükler başladı
Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde açlık grevine başlayan ilk grubun, açlık grevi eylemleri bugün itibariyle 110. gününe girmiş durumda.

Mücahit AVRAS


ARTI GERÇEK - HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması ve şiddet politikalarının sonlandırılması amacıyla başlattığı ve 147. gününe giren açlık grevi, kendisinden sonra eyleme katılanlarla birlikte Türkiye ve dünyanın birçok yerinde devam ediyor.

Türkiye'nin çeşitli cezaevlerinde daha önce başlatılan ve hala devam eden açlık grevi eylemleri, Silivri 5 No’lu Cezaevi’nde de yüzlerce tutuklu ile devam ediliyor.
Silivri 5 No'lu Cezaevi'nde açlık grevine başlayan ilk grubun, açlık grevi eylemleri de bugün itibariyle 110. gününe girmiş durumda.

"GEÇİCİ HAFIZA KAYBI VE KÖRLÜKLER BAŞLADI"

Aynı cezaevinde bulunan bir tutuklunun ailesiyle ile yaptığı görüşmede, 'Açlık grevine ilk başlayan gruptan 16 kişide çok ciddi sağlık problemleri gelişmeye başladı. Bazı arkadaşlarının geçici hafıza kaybı yaşadıklarını, bazılarında da geçici körlükler yaşandığını ve ayrıca arkadaşlarının günlük ihtiyaçlarını giderme noktasında da büyük zorluklar yaşamaya başladıklarını ifade etti' dedi.

Aynı tutuklunun ailesine verdiği bilgiye göre, 'Cezaevindeki açlık grevlerinin yayılmasının ardından, koğuşlardaki tüm radyoların cezaevi yönetimi tarafından toplatıldığını ve daha sonra da kendilerine ulusal basın da dahil olmak üzere hiçbir günlük gazete ve derginin verilmediğini söyledi' dedi.

Tutuklu yakınının verdiği bilgiye göre, yapılan görüşmede tutuklular; 'Kendilerine dönük bu hak ihlallerine karşı kamuoyunun daha duyarlı olmasını istediler. Ayrıca talepleri karşılanmayana kadar açlık grevi eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler' dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar