Açlık grevlerine dair olumlu gelişmeler yaşanabilir

Açlık grevlerine dair olumlu gelişmeler yaşanabilir
Abdullah Öcalan’ın avukatları müvekkilleriyle görüşmek üzere önceki gün İmralı Adası'na gitmişlerdi.

ARTI GERÇEK - Abdullah Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Newroz Uysal müvekkilleriyle görüşmek üzere önceki gün İmralı Adası'na gitmişlerdi. Görüşmeden sonra şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Artı Gerçek'e ulaşan bilgiye göre önümüzdeki süreçte önemli gelişmeler yaşanabilir. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin kaldırılmasına yönelik devam eden açlık grevi eylemlerinin yarın düzenlenecek basın açıklamaları ile son bulacağı bilgiler var. 

Ayrıca İmralı’daki görüşmelere avukatların yanı sıra siyasetçiler ve kanaat önderlerinin de katılmasına yönelik gelişmenin yaşanabileceği belirtiliyor.

İmralı Adası’ndaki görüşmelerden sonra her şey mecrasında giderse tüm cezaevlerinde devam eden açlık grevleri yarın düzenlenecek olan bir basın açıklaması ile sona erdirilebilir. 

Bu doğrultuda açlık grevi eylemcilerine müdahale edilmesi için bazı hastanelerde hazırlık yapıldığı bilgileri de aktarılıyor. 197 gündür açlık grevinde bulunan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in yarın bir basın açıklaması yapacağı da belirtiliyor.

Öcalan’ın avukatlarının yarın bir basın açıklaması yaparak İmralı’daki görüşmenin içeriğini kamuoyuna açıklaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar